Før kampen: Inter–Genoa

Nødløsningen som ble permanent trener har virkelig opplevd mye på sitt drøye halve år som Morattis betrodde. Andrea Stramaccioni har vunnet to byderby og slått Juventus i Torino, men sure tap som i Bergamo og Parma har vist svakheter i det nykomponerte laget. Siden de fleste av lagene bak Juventus sliter med å holde følge har Inter likevel inntatt andreplassen med ett poengs margin.

Inn mot julefeiringen innser nok både spillere og ledelse den symbolske viktigheten av å plassere seg i hælene på Juventus, dette var også tema på fredagens pressekonferanse, der Andrea Stramaccioni også sa seg godt fornøyd med året:

Jeg tar morgendagens kamp på stort alvor, siden den er veldig viktig for oss. Vi ønsker å vinne, og avslutte året på andre plass. […] Fra et psykologisk perspektiv er kampen også svært viktig. Vi har lagt grunnlaget for å være konkurransedyktige og komme oss tilbake til Champions League.

Trening før Genoa-kampen

Med bare én seier for Genoa på ni kamper under trener Luigi Delneri, må det nok seier eller en meget hederlig uavgjort til for at nevnte trener får spise sin panettone og sitte over juleferien. Slik sett har Genoa alt å vinne på Giuseppe Meazza, men en reprise av forrige sesongs elleville 5–4-forestilling blir muligens for mye å forlange. Bare Catania og Palermo har reist målløse fra Milano etter bortekamp mot Nerazzurri denne sesongen, så det forventes mål begge veier på lørdag tidlig ettermiddag.

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Handanovic, 27 Belec, 77 Di Gennaro

Forsvar: 4 Zanetti, 6 Silvestre, 23 Ranocchia, 25 Samuel, 26 Chivu, 31 Pereira, 40 Juan Jesus, 42 Jonathan

Midtbane: 11 Alvarez, 17 Mariga, 19 Cambiasso, 21 Gargano, 24 Benassi

Angrep: 8 Palacio, 22 Milito, 88 Livaja, 99 Cassano, 82 Bessa

Stankovic, Obi, Mudingayi, Nagatomo, Coutinho (bryllup) og Castellazzi er alle ute, men det mest irriterende fraværet er formspiller nummer én: Fredy Guarin. Den kraftfulle colombianeren har blitt suspendert etter Lazio-kampen grunnet «aggressiv holdning» mot linjedommeren. «Reglene er like for alle,» kommenterte Stramaccioni treffende om den bisarre suspensjonen, det skal bli spennende å se hvor mange flere slike suspensjoner som vil bli utdelt fremover.

Trening før Genoa-kampen

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Ranocchia – Samuel – Juan Jesus
Zanetti – Gargano – Cambiasso – Pereira
Palacio – Milito – Cassano

De mange fraværene på midten tvinger frem en formasjon som gir oss alt storskytset i angrep. De færreste av benkspillerne er aktuelle for en startellever per i dag, så det går litt på stumpene løs i siste kamp før jul.

Frey
Sampirisi – Canini – Granqvist – Antonelli
Rossi – Kucka – Bertolacci – Vargas
Borriello – Immobile

Il Grifone har Ferronetti, Jorquera, Bovo og Jankovic ute med skade, mens Seymour og Moretti er suspenderte. Med to signeringer allerede klare til overgangsvinduet er det flere spillere som bør føle seg utrygge og ofre mye for å holde på plassen.

Kampen spilles lørdag klokken 12.30 (merk tidspunktet), og kan ses på CMore Fotball og Fotball HD, samt csports.no.

Bilder: inter.it