Før kampen: Inter–Genoa

Andrea Ranocchia

Inter er heite for tiden, og lag fra både Italia og Europa har endelig fått øynene opp for oss igjen. Dette er i stor grad grunnet Ranieris utrolige jobb med laget, som nå har resultert i at vi har vunnet våre siste seks kamper, og bare sluppet inn tre mål (!) siden 19. november. Helt utenkelig for ikke så lenge siden, men nå er det et faktum og noe enhver Interista gleder seg stort over.

I Serie A har Inter klatret til femteplass etter en horribel start, og er nå bare seks poeng bak serielederne fra Torino. Det er altså med god grunn Ranieri og alle Interisti håper at lagets utrolige form ikke stopper opp mot Genoa i Coppa Italia. Rapportene sier at vi kommer til å stille med et redusert lag, men selvtilliten som burde være utrolig høy, burde muligens veie opp for det. Den antatte lagoppstillingen er i strid med Ranieris ord om at Coppa Italia er viktig for laget, og at vi ikke kommer til å ta lett på kampen, men likevel må man skjønne at treneren gjerne vil spare spillere og teste ut noen andre. En slik kamp er optimal for det sistnevnte. Selv om han ikke stiller med toppet lag, sier han at han håper supporterne stiller opp på en slik kald kveld og heier fram laget sitt.

Genoas situasjon

Genoa gjorde en utrolig sterk kamp i forrige serierunde, da de slo Udinese 3–2 og skaffet seg kalenderårets første seier. Deres nyansatte trener Pasquale Marino håper nok at hans lag vil produsere noe lignende mot Inter, men i bakhodet sitter muligens det at Genoa aldri har slått Inter i Coppa Italia (7-0-0), og vil dermed med en seier bli historisk. Genoa er for øyeblikket på åttendeplass i Serie A, og Marino har sagt at hvis laget viser samme innsats og besluttsomhet som mot Udinese, har de en god sjanse for å avansere i Coppa Italia.

Vinneren av kampen går videre til kvartfinalen, der Napoli blir neste motstander. I en eventuell semifinale er vinneren mellom Siena og Chievo neste hinder før cupfinalen, hvor Inter har figurert seks av de siste sju årene. Et betydelig lettere program enn «på den andre siden» av cupoppsettet, hvor de fire kvartfinalistene (de fire andre på vår side av tablået) heter Milan, Juventus, Roma og Lazio.

Trolige lagoppstillinger

Luc Castaignos

For Inter er Forlan ute med atter en skade, Coutinho har kjenning med en ryggskade, mens Stankovic er ute i flere måneder. Walter Samuel, Julio Cesar og Giampaolo Pazzini hadde individuell trening i går, men det har ikke blitt sagt noe om skader, så det er mest sannsynlig bare snakk om forhåndsregler for unngå nettopp det.

Genoa har latt spillere som Frey, Palacio, Veloso og Gilardino bli igjen hjemme. I tillegg er Antonelli, Dainelli, Kaladze og Bovo ute med skade. Med andre ord, så kommer Genoa også med et veldig redusert lag til Giuseppe Meazza. Dette etterlater oss igjen med disse trolige lagoppstillingene:

Inter: Castellazzi; Maicon-Ranocchia-Cordoba-Chivu; Zanetti-Poli-Cambiasso-Alvarez; Sneijder; Castaignos

Genoa: Lupatelli; Mesto-Granqvist-Moretti-Constant; Rossi-Kucka-Seymour-Biondini; Jorquera; Pratto

Kilde: La Gazzetta dello Sport
Bilder: inter.it