Før kampen: Inter–Fiorentina

Trening før Fiorentina-kampen

I bortekampen mot Roma trenger Milan ett poeng for å sikre seriemesterskapet denne sesongen med to runder igjen å spille. For første gang på en stund har Inter tre strake seire, og har med det ristet av seg Lazio, men Napoli er bare ett poeng bak i kampen om andreplassen. Dette er status før Viola kommer til Giuseppe Meazza (beklager, Silvio) søndag ettermiddag.

På vei oppover

Og det er et vitalt Fiorentina som skal nedkjempes i Milano. Med 5–2 over årets overraskelse Udinese i forrige kamp håper Firenze-laget å ta nok en storskalp. Nyfrelste Gaetano D’Agostino har endelig våknet i midtbanerollen, og Alessio Cerci har satt inn fem mål på de siste tre kampene. Dette til tross, Mihajlović sine gutter har til gode å slå et av de tradisjonelle storlagene denne sesongen.

Det siste tittelhåpet for Inter er Coppa Italia, og andre semifinalekamp spilles allerede onsdag kveld. Kampen påvirker nok laguttaket mot Fiorentina, men forhåpentligvis er de elleve utvalgte 100 prosent til stede. På de siste åtte møtene hjemme på Meazza har vi vunnet samtlige, og Leonardo har også full pott mot de fiolette. For Il Pazzo blir det et spesielt møte med klubben der han tilbragte fire år, men med formen han viste mot Cesena kan det bli flere hyggelige feiringer for vår nye måltyv.

En del skader

Wesley Sneijder besøkte sykehuset denne uken for nærmere undersøkelser av lårskaden han pådro seg på trening sist uke, og er ikke aktuell. Ivan Cordoba og Dejan Stankovic har også trent for seg selv denne uken, mens Goran Pandev var kjapt tilbake etter en liten skade han pådro seg mot Cesena. Mest gledelig var dog Walter Samuels deltagelse i en treningskamp mot Serie D-laget Pizzeghettone på Appiano Gentile, men argentineren er neppe aktuell for spill. MacDonald Mariga er suspendert etter fire gule kort.

For Viola er det bare Adrian Mutu som er usikker, ellers er Stevan Jovetic fortsatt i oppbyggingsfasen etter sin skade, og laget har ingen suspensjoner. Alberto Gilardino skal visstnok spille med et kne som trenger operasjon, men har allerede spilt med skaden siden januar.

Inters tropp

Målvakter: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

Forsvar: 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 15 Andrea Ranocchia, 23 Marco Materazzi, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 37 Marco Davide Faraoni, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 14 Houssine Kharja, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 29 Philippe Coutinho

Angrep: 7 Giampaolo Pazzini, 9 Samuel Eto’o, 22 Diego Milito, 27 Goran Pandev, 31 Denis Alibec