Før kampen: Inter-Fiorentina

Icardi Fiorentina
Begge lagene gikk på sjokkerende tap i denne midtukens Europa League runde, men med litt forskjellige opplevelser. Inter ledet 0-2 borte mot Hapoel Beer Sheva, men klarte å somle bort alle poengene og alle muligheter for videre avansement i turneringen. Dagens gjester var svært uheldige og tapte 2-3 hjemme mot PAOK, men trenger bare et poeng i siste kamp for å sikre avansement som gruppevinnere.
Inter har på sine siste fem kamper i serien tatt 7 poeng med seire over Crotone og Torino, uavgjort 2-2 mot Milan i forrige helgs derby og tapt mot Sampdoria og Atalanta med 1-0 og 2-1.
Fiorentina har tatt elleve poeng på sine siste fem kamper i Serie A med tre seire og to uavgjorte. Empoli, Bologna og Cagliari er slått med resultatene 0-4, 0-1 og 3-5, mens Sampdoria og Crotone holdt de til 1-1.
Inter har historisk sett hatt et solid overtak på Fiorentina i Milano, men dette har snudd de siste sesongene. De to siste sesongene har Fiorentina vunnet på Giuseppe Meazza, men før det hadde Inter tolv strake seire mot La Viola. Tar vi med oppgjørene på Artemio Franchi har Fiorentina fire strake seire mot Inter med en målforskjell på 10-2.
Likevel er det optimisme å spore hos Inter etter ansettelse av Stefano Pioli. Glemmer vi kampen i midtuken kan vi bare bedømme Pioli ut fra derbyet forrige helg hvor Inter ikke bare var det klart beste laget, men også at laget kjempet for hverandre helt til veis ende, noe som resulterte i en viktig utligning på overtid.
Fiorentina opplever på sin side mye negativitet rundt Paulo Sousa som har uttalt seg svært negativt om klubben. Sousa skal ha sagt at “at han ikke lenger kan drømme i Fiorentina” og at deres toppscorer Federico Bernardeschi “hører hjemme i mer ambisiøs klubb”. Ultras fra Curva Fiesole svarte med å henge opp bannere på stadion med teksten “Sousa, er du ikke en sviker? Så slutt” og “Vi drømmer og skaper press, mens du skaper depresjon”.
Kontrakten til 46-åringen går ut etter inneværende sesong, men allerede nå spekuleres det i italienske medier om at han kan få sparken om Inter skulle ta alle tre poengene i kveldens kamp.
Det blir likevel ikke enkelt for Inter. Fiorentina er det laget som per nå har sluppet inn minst mål i ligaen, og hadde det ikke vært for deres forferdelige start hadde laget ligget høyere på tabellen enn deres foreløpige 8. plass. Med totalt atten scorede mål denne sesongen har elleve av de kommet de siste fem kampene.
Hjemmelaget mangler Medel, Santon og Palacio, og har bare J. Mario i fare for karantene. Fiorentina har skadefri tropp, men solide Tomovic står i fare for karantene om han skulle pådra seg kort.
Dermed spår Gazzetta dello Sport at lagene stiller slik i kveld:
Inter: Handanovic; D’Ambrosio, Miranda, Murillo, Nagatomo; Joao Mario, Kondogbia; Candreva, Brozovic, Perisic; Icardi
Fiorentina: Tatarusanu; Tomovic, Rodriguez, Astori, Milic; Badelj, Valero; Tello, Ilicic, Bernardeschi; Kalinic
Kampen kan sees på Viasat og Viaplay med avspark kl. 21:00.
Bilde: inter.it