Før kampen: Inter – Empoli

Etter over 3330 minutter på matta de siste 281 dagene skal alt avgjøres i en kamp som er verdt minst 600 millioner kroner for Inter.

Inter har ligget på en plassering som gir Champions League-spill store deler av sesongen. Når én kamp gjenstår av sesongen, er Inter i fare for å havne utenfor topp fire. Skulle det skje, går man ikke bare glipp av Champions League-spill, men også rundt 500 millioner kroner fra UEFA og rundt 100 millioner kroner fra sponsorene. Det er en betydelig sum som vil få konsekvenser.

Det er ikke bare for Inter at kveldens kamp er av et skjebnesvangert kaliber. Før sesongens siste kamp ligger Empoli på 17. plass – ett poeng foran Genoa på nedrykksplass. For å holde seg må Empoli ta like mye, eller mer, poeng enn det Genoa tar mot Fiorentina. Ved poenglikhet rykker Empoli ned på grunn av innbyrdes oppgjør. Da er det dårlig nytt for Empoli at Fiorentina ikke har vunnet noen av sine tretten siste kamper.

Den gode nyheten for Empoli er at de kommer fra tre strake seire. Etter Andreazzoli tok over roret i mars, står laget fra Toscana med 16 poeng på ti kamper. Det inkluderer seire mot Napoli og Torino, samt poengdeling mot Atalanta.

Til tross for dette er Empoli fortsatt Serie As verste bortelag. De står med kun én seier borte fra Stadio Carlo Castellani etter 18 forsøk. Seieren kom mot Sampdoria for to uker siden.

Inter har ingen skader etter at De Vrij ble meldt spilleklar, og Spalletti kan derfor velge og vrake blant de han vil. Andreazzoli på Empolis trenerbenk har ikke Krunic, Antonelli, Diks, La Gumina og Polvani til rådighet i kveld. Inter-kjenningen Matias Silvestre starter trolig fra start.

Når det kommer til tilskuertall i Serie A, har Inter vært i særklasse. I kveld avsluttes den statistikken med stil når godt over 70 000 mennesker venter på Giuseppe Meazza. Curva Nord er selvfølgelig på plass, og den gjengen har meldt at det i kveld enten blir fest eller krig, avhengig av resultatet på matta.

Spiller med neste sesongs drakt

Neste sesongs drakt ble offentliggjort i etterkant av kampen mot Napoli, hvor det samtidig ble klart at den kom til å bli brukt i sesongens siste kamp. Drakten har fått blandet kritikk. Noen mener den er forferdelig, mens andre er mer begeistret og mener den har potensial til å bli en klassiker om noen år.

Drakten kan blant annet kjøpes hos Inter.it, Unisport og Torshov sport.

Saken fortsetter under bildet

Kamptropp

Målvakt: 1 Handanovic, 27 Padelli, 46 Berni;
Forsvar: 6 De Vrij, 13 Ranocchia, 18 Asamoah, 21 Cedric, 23 Miranda, 29 Dalbert, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar
Midtbane: 5 Gagliardini, 8 Vecino, 14 Nainggolan, 15 Joao Mario, 20 Borja Valero, 77 Brozovic.
Angrep: 9 Icardi, 10 Lautaro, 11 Keita, 16 Politano, 44 Perisic, 87 Candreva.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
D’Ambrosio – De Vrij – Skriniar – Asamoah
Vecino – Brozovic
Politano – Nainggolan – Perisic
Icardi
Dragowski
Maietta – Silvestre – Dell’Orco
Di Lorenzo – Traore – Bennacer – Acquah – Pajac
Caputo – Farias

Kampen starter 20:30, og sendes på Strive, Altibox, Get og Telenor. Per-Jarle Heggelund sendes som kommentator alle plassene.

Kilde og bilde: inter.it