Før kampen: Inter–Cittadella

Mateo Kovacic

Den nye treneren Walter Mazzarri har nå tatt ut sin første kamptropp, og det er mange spennende nykomlinger som kan få sine debuter i kveld. De mest profilerte signeringene er begge på topp, med Mauro Icardi og Ishak Belfodil på plass fra første kamp. I tillegg har det kommet til noen nye fjes i forsvaret, med de velkjente karene Hugo Campagnaro og Marco Andreolli, samt nyinnlånte Rolando fra Porto. En relativt lang oppkjøring med blandede resultater er endelig over, og det er forventet at Cittadella skal bli en overkommelig gjennomkjøring for Serie A-alvoret starter neste helg.

Gjestene kommer til Milano med 1–0 i forrige runde mot Lega Pro Seconda-motstander Savona. De siste sesongene har Claudio Foscarini (den lengstsittende treneren i Serie B) ledet sitt lag til middels plasseringer i Serie B, med unntak av en sterk 6. plass og kvaliktap mot Brescia sesongen 2009/10. Det er med andre ord ingen gigant som kommer til Stadio Giuseppe Meazza, således kan det være en god anledning til finpuss inn mot Genoa-kampen neste helg.

Coppa Italia er, sammen med Serie A, Inters trofémuligheter denne sesongen. Med en fryktelig skuffende 9. plass forrige sesong mistet Nerazzurri den privilegerte posisjonen som seedet i cupen, da de 8 øverste lagene glir rett inn i neste runde. Dermed blir det en noe tidlig sesongstart, som kanskje ikke er noen ulempe for et nytt mannskap med en ny trener.

Med seg til Milano har Cittadella et lite knippe Inter-produkter, forsvarsspilleren Cristiano Biraghi og midtbanespillerne Simone Pecorini og Rodrigo Alborno, samt keeperen Raffaele Di Gennaro er alle produkter av Inters akademi, og søker nå lykken i Serie B. Også i Inter-troppen finnes det et ganske ubeskrevet blad fra en annen ungdomsavdeling, nemlig angriperen Alessandro Capello som ble kjøpt inn fra Bolognas primavera i sommer. I tillegg er Joel Obi gledelig tilbake i full aktivitet, og kan fort få spilletid allerede søndag kveld.

Hugo Campagnaro

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Samir Handanovic, 12 Luca Castellazzi, 30 Juan Pablo Carrizo

Forsvar: 2 Jonathan, 5 Juan Jesus, 6 Marco Andreolli, 14 Hugo Campagnaro, 23 Andrea Ranocchia, 31 Alvaro Pereira, 35 Rolando, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 10 Mateo Kovacic, 11 Ricky Alvarez, 13 Fredy Guarin, 16 Gabi Mudingayi, 17 Zdravko Kuzmanovic, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 41 Alfred Duncan

Angrep: 7 Ishak Belfodil, 8 Rodrigo Palacio, 9 Mauro Icardi, 47 Alessandro Capello

Trolig lagoppstilling

Handanovic
Andreolli – Ranocchia – Juan Jesus
Jonathan – Guarin – Cambiasso – Alvarez – Obi
Capello – Icardi

Det finnes en del slitne bein og kropper etter oppkjøring og tilhørende landslagsspill, det er derfor ventet at Rodrigo Palacio ikke spiller 90 minutter. Ishak Belfodil fastet i forbindelse med ramadan helt frem til 7. august, og blir også matchet forsiktig. Det kan med andre ord åpne for unge Capello allerede nå.

Fakta og statistikk

• Inter er med i Coppa Italia for 65. gang denne sesongen. Nerazzurri har spilt 361 kamper i turneringen, vunnet 197, spilt 82 uavgjort og tapt 82. Målforskjellen er 599–361. Troféet har blitt vunnet 7 ganger, i 1938/39, 1977/78, 1981/82, 2004/05, 2005/06, 2009/10 og 2010/11. I tillegg kommer sju finaletap, i 1958/59, 1964/65, 1967/68 (fire lag i finalerunden), 1976/77, 1999/00, 2006/07 og 2007/08.
  • Inter har ikke spilt Coppa Italia-kamp i august siden sesongen 1996/97, da med et annet turneringsopplegg enn i dag. Den kampen ble vunnet 1–0 borte mot Ravenna takket være Aron Winters scoring etter 28 minutter.
  • 18. august er den tidligste datoen Inter har spilt Coppa Italia-kamp, en tangering av rekorden satt i 1982/83. Den gangen vant laget 1–0 borte mot Rimini i en gruppespillskamp, med en scoring fra Hansi Müller i det 89. minutt.
  • Inter er bare ett mål unna 600 scoringer i Coppa Italia, etter å ha samlet opp 599 scoringer siden Coppa Italia-debuten i 1935. Attilio Demaria ble den første målscoreren for Inter, han scoret det første målet da Brescia ble slått 4–0 på første juledag for 78 år siden.
  • Inter har scoret mål i de siste 13 hjemmekampene i Coppa Italia, med 26 scoringer på disse kampene. Lazio var det siste laget som klarte å holde buret rent på Stadio Giuseppe Meazza, med et 0–0-resultat 16. april 2008.
  • Cittadella har ikke sluppet inn mål i sine 212 sist spilte minutter, etter at Croce scoret etter 58 minutter i bortetapet mot Empoli i Serie B 11. mai 2013. Siden den gang har Claudio Foscarinis gutter vunnet begge sine kamper 1–0, mot Ascoli i Serie B og Savona i Coppa Italia.
  • Cittadella har ikke scoret på bortebane de siste 296 minuttene. Di Nardo scoret etter 64 minutter i borteseieren mot Vicenza, etter det har det gått tre og en kvart kamp uten nettkjenning, med Hellas Verona (0–0), Varese (0–2) og Empoli (0–1) som motstandere.
  • Cittadella slo Savona 1–0 i andre runde av Coppa Italia på Stadio Tombolato sist helg for å kvalifisere seg til denne kampen. Nunzio Di Roberto satte inn kampens eneste mål, og rykket med det opp på andreplass i Cittadellas Coppa Italia-målscorerliste med 3 mål. Stefano Ghirardello har rekorden med 4 mål, og Di Roberto er altså på rekordjakt når han kommer til Milano.
  • Walter Mazzarri og Claudio Foscarini møtes for andre gang som trenere i en obligatorisk kamp. Det forrige møtet endte med 1–0 til Mazzarris Napoli over Foscarinis Cittadella på Stadio San Paolo 26. november 2009.
  • Walter Mazzarri har møtt Cittadella tre ganger som trener, og hjemmelaget har vunnet 1–0 i alle kampene. To ganger har Mazzarri kommet seirende ut av duellen, mens han altså har ett bortetap.
  • Cittadella-trener Claudio Foscarini møter Inter for første gang som trener i en obligatorisk kamp.

Bilder: inter.it