Før kampen: Inter–Chievo


Søndags formiddag spiller Inter sesongens nest siste Serie A-kamp, mot Chievo hjemme på Guiseppe Meazza. Kampstart er klokken 15:00, og i likhet med de siste Serie A-kampene vil også denne være svært viktig for Inter å vinne, om Scudettoen skal hjem til Milano. Roma er kun to poeng bak, og Inter har neppe råd til å miste poeng i de to siste kampene. Chievo har gjort en grei sesong, og har med en foreløpig tolvteplass unngått nedrykksstriden. I og med at laget har lite å spille for kan det være en fordel å møte dem på denne tiden av sesongen. Likevel er Chievo et typisk bortelag, og har vunnet like mange kamper borte som hjemme denne sesongen. Dermed har laget fra Verona potensial til å ødelegge Inters mulighet til å bli serievinnere for femte år på rad.
Hver eneste kamp Inter spiller for tiden er utrolig viktig, og denne er intet unntak. Laget er i meget god form, og har vunnet de siste syv kampene. Mourinho mangler noen få spillere til troppen, og viktige spillere som Sneijder og Lucio er ute med småskader. Cordoba er også utelatt fra troppen på grunn av skade, i tillegg til at Santon enda ikke er kommet tilbake fra det lange skadeavbrekket. Utenom disse er troppen fullverdig, og vi har absolutt vært heldige med en så godt som skadefri tropp nesten hele sesongen. I Lucios skadefravær, kan det være duket for Marco Materazzi på stopperplass sammen med Samuel. Urokråka Balotelli er også med i troppen, og det spørs om ikke unggutten kan få sjansen fra start på Meazza. Chievo er utrolig flinke til å snøre igjen bakover, og da Balotelli kan absolutt være mannen med de kreative evnene som skal til for å åpne det tette forsvaret.
Chievo er velsignet med en utrolig god trener i Di Carlo, som har fått laget, med Mario Yepes i spissen, til å være meget tette bakover. Verona-laget har sluppet inn færrest mål av alle lagene på bortebane i år, og skal Inter ivareta drømmen om ”The Treble”, er Sorrentino nødt til å plukke minst én ball ut fra nettet på søndag. Chievo er også blant lagene som scorer minst mål i Serie A, og har scoret kun 36 mål denne sesongen, noe som til sammenligning med Inters 70, ikke akkurat er noe å skryte av. De er veldig avhengig av at storscoreren fra forrige sesong og kapteinen, Sergio Pellissier, får nettsus, noe han har gjort jevnt og trutt i det siste. Laget varierer veldig i prestasjonene, og har i de siste kampene gått fra å tape hjemme mot både Napoli og Sampdoria hjemme, til å slå Fiorentina på Artemio Franchi. Chievo har en svært vanskelig innspurt av Serie A, og er nok lettet over allerede å ha sikret plassen. På de to siste kampene møter laget fra Chievo både første og andre plassen i Serie A.
Inters tropp:
Francesco Toldo, Julio Cesar, Paolo Orlandoni – Javier Zanetti, Maicon, Marco Materazzi, Walter Samuel, Cristian Chivu – Dejan Stankovic, Ricardo Quaresma, Thiago Motta, Sulley Muntari, Mariga, Esteban Cambiasso – Samuel Eto’o, Diego Milito, Goran Pandev, Mario Balotelli, Marko Arnautovic.
Bilde: inter.it