Før kampen: Inter–Chelsea

Vi møter et formsterkt Chelsea-lag med kanskje verdens beste spiss, Didier Drogba, i spissen. Chelsea har vunnet tre av de siste fire kampene, og har hele 9 – 3 i målforskjell. Dette skyldes i hovedsakelig Didier Drogbas massive scoringshunger. Den ivorianske stjernespilleren har riktignok vært i skyggen av Wayne Rooney den siste tiden, men det er ingen grunn til å tvile på hans ferdigheter. For øyeblikket topper han toppscorerlista blant Chelsea-spillerne med hele 19 mål på 22 kamper, noe som utgjør et snitt på imponerende 0,86. Langtidsskade Jose Bosingwa og Michael Essien er uaktuelle, det samme er Yury Zhirkov, og skandaleforfulgte Ashley Cole.

Inter på sin side har kun vunnet én av sine fire siste kamper, noe som er urovekkende. Målforskjellen på 4 – 1 er ikke akkurat skremmende. Inters toppscorer i Serie A er Milito. Han har notert seg med 14 mål på 18 kamper, noe som utgjør 0,78 i snitt. Dette er noe lavere enn Didier Drogba, men det er betryggende høyt. Inter spiller på hjemmebane og må redde Italias ære, etter at Milan ble latterliggjort forrige uke. Til tross for at dominansen i den hjemmelige serien de siste årene har ført til at Inter har blitt det mest hatede laget i Italia, håper vi at folk innser at mye hviler på Inters skuldre. Det er ingen hemmelighet at italiensk fotball ligger ned for telling, og at Inter er lokomotivføreren som kan føre den italienske fotballen til nye høyder.

Det er den spanske dommeren, Manuel Enrique Mejuto Gonzalez, som har fått i oppdrag å dømme kveldens kamp mellom Inter og Chelsea. Den spanske dommeren har vært UEFA-dommer siden 1999. Han har i løpet av karrieren dømt Inter ved fire anledninger i Champions League. Tre av disse kampene har endt med seier, og forhåpentligvis forsetter denne trenden.