Før kampen: Inter–Catania

Yuto Nagatomo og Walter Samuel

Primavera-guttene klinket til med derbyseier i sin kamp på lørdag ettermiddag, og var forhåpentligvis en inspirasjon for seniorene som ikke har scoret på de siste fem kampene. Fire fravær i Ranocchia, Alvarez, Guarin og Castaignos svekker ikke laget nevneverdig, og det er bare et tidsspørsmål før trenden snur for den tross alt sterke stallen. Øyboerne fra Catania kommer med skader på Campagnolo, Capuano, Suazo og Potenza og fem strake tap i Milano for Inter.

Nykommeren Juan Jesus er i kamptroppen for første gang, men Claudio Ranieri ga uttrykk for at det var en symbolsk handling mer enn at brasilianeren er aktuell for å spille. Én som ganske sikkert spiller, er Wesley Sneijder. Nummer 10 var i fint slag i ukens landskamp, men har som kjent til gode å briljere for Inter denne sesongen. Kan det løsne også for Wesley, og hvor finner Ranieri plass til han? Sneijders form henger også sammen med Ranieris mange formasjonsbytter, og det har blitt spekulert i at 4-4-2 er kveldens startformasjon. I så fall blir Sneijder å finne i en kantrolle, eller på benken, noe som setter den allerede skrøpelige relasjonen til klubben i fare.

En seier i kveld hadde gitt både lag og trener en nødvendig pustepause, da det skal spilles en avgjørende Champions League-kamp om halvannen uke. Jobben til Ranieri avhenger etter sigende av utfallet der, og i ettermiddag tikket også nyheten inn fra London om at André Villas-Boas er ferdig i Chelsea. Portugiseren var i Inters søkelys i fjor sommer, og er nå kvitt den tunge prislappen som stoppet Morattis jakt på trenertalentet. Nå kan det være fritt frem, og Ranieri sitter til de grader på lånt tid. Interisti over hele verden hungrer etter tre poeng, i kveld har vi ikke råd til noen feilsteg.

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

Forsvar: 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 25 Walter Samuel, 37 Davide Faraoni, 40 Juan Jesus, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 10 Wesley Sneijder, 17 Angelo Palombo, 18 Andrea Poli, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi

Angrep: 7 Giampaolo Pazzini, 9 Diego Forlan, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate

Kampen kan du se på Canal+ Sport 3 og Sport Extra HD, samt på csports.no.

Bilde: inter.it