Før kampen: Inter–Cagliari

Andrea sier nemlig at Cagliari er et lag som venter på å kunne utnytte dine feil og et lag som er skrudd godt sammen. Et lag som går gjennom lite forandringer og som stort sett figurer med de samme spillerne. Men man skal ikke lete etter unnskyldninger, da Cagliari er et lag man må slå om man vil holde følge med Juventus, samt holde lag som Napoli, Fiorentina og Lazio bak seg.

På samme måte som man ikke skal lete etter unnskyldninger, er det også viktig å ikke undervurdere Cagliari. På sine seks siste kamper står de med fire seire, én uavgjort og ett tap. Da sier det seg selv at det er ingen lett oppgave som ventes på søndag. I tillegg har de alle sine spillere tilgjengelig. Ikke én eneste skade å spore.

Når det kommer til Inters skadesituasjon, har den blitt bedre, selv om den fortsatt ikke er bra. Mariga er tilbake i troppen, men brukes bare om han absolutt trengs. Coutinho er tilbake. Det samme er Andrea Ranocchia og Walter Samuel, selv om sistnevnte trolig ikke starter kampen. Wesley Sneijder er tilbake fra skade, men han risikeres ikke helt enda. Men enda er spillere som Gaby Mudingayi, Dejan Stankovic, Cristian Chivu, Joel Obi og Fredy Guarin skadet.

Cagliari er det laget med fjerd mest skudd på mål per kamp med sine 15. Juventus ligger på topp med sine 18 skudd per kamp. Det er i tillegg bare fire lag i hele Serie A som har større ballinnehav enn Cagliari. På den andre siden sliter de med uttellingen sin. De står bokført 11 mål, hele 13 mål bak Inter. Toppscoreren deres, Nene, ligger på tre mål. Hos Inter heter han Diego Milito, og har sju mål. Diegos to makkere i form av Antonio Cassano og Rodrigo Palacio kan også skryte av å ha mer mål, med henholdsvis fem og fire mål.

Inter har vunnet åtte av sine siste ni hjemmekamper mot Cagliari. I tillegg har Inter scoret minst to mål per kamp de siste fem Serie A-rundene. Ser man på Cagliaris målstatistikk (11-17), heller i alle fall den statistikken i favør Inter.

Kamptropp

Keeper: 1 Handanovic, 12 Castellazzi, 27 Belec;

Forsvar: 4 Zanetti, 6 Silvestre, 23 Ranocchia, 25 Samuel, 31 Pereira, 33 Mbaye, 40 Juan Jesus, 42 Jonathan, 55 Nagatomo;

Midtbane: 11 Alvarez, 17 Mariga, 19 Cambiasso, 21 Gargano, 41 Duncan, 52 Romanò;

Angrep: 7 Coutinho, 8 Palacio, 22 Milito, 99 Cassano.

Som vi var inne på: Mye gledelig å spore her. Andrea Ranocchia, Walter Samuel, McDonald Mariga og Philippe Coutinho er alle tilbake. Gaby Mudingayi, Dejan Stankovic, Cristian Chivu, Joel Obi og Fredy Guarin er dog fortsatt skadet. Ibrahima Mbaye, Alfred Duncan og Andrea Romano blir med fra juniorlaget. Undertegnede har flere ganger etterlyst spilletid for Alfred Duncan hos a-laget, og Andrea Stramaccioni har følgende å si om saken: “Duncans situasjon er det jeg angrer mest på. Jeg har ikke fått gitt han i nærheten av den spilletiden jeg ønsker å gi han, med tanke på hvor mye jeg liker han.” I samme intervju omtaler han Alfred Duncan som en viktig spiller, og at han i januar vil vurdere å sende han på lån, slik han får spilletid.

Trolig lagoppstilling

Handanovic
Ranocchia – Silvestre – Juan Jesus
J.Zanetti – Cambiasso – Gargano – Nagatomo
Palacio – Milito – Cassano

Stramaccioni har fått tilbake fire spillere til denne kampen, men det er usikkert hvor mange av de han velger å starte med. Skal vi tro ryktene, er det bare Ranocchia som får starte. Men man skal ikke se bort ifra at Coutinho starter. Han kan enten erstatte Cassano, som det en stund har vært snakk om å hvile, eller Palacio, som ikke sies å være i toppform etter hans tur til Argentina.

Kilde og bilde: Inter.it