Før kampen: Inter–Brescia

Inters spill har vært langt under pari så langt denne sesongen. Mot Brescia lørdag kveld kan det bli en opptur mot våre østlige naboer, da de små svalene er i katastrofal form.
Rafael Benitez
Gjestene fra Mario Rigamonti kommer til Milano med sin verste tapsrekke på 16 år, fem strake serietap og ett mål på de fire siste kampene er ikke egnet til å skremme noen. Sesongen begynte friskt, med tre seire etter tap i første kamp, men siden har det gått nedoverbakke. De siste tapene har dog alle vært med kun ett måls margin, så ting ser ikke helsvart ut for Brescia ennå. Midtbaneeleganten Alessandro Diamanti kom hjem til Italia fra West Ham i sommer, og var en viktig del av den fine sesongstarten før han fikk en tre kampers suspensjon for verbalt dommerangrep i tapet mot Lazio. I kveld er han tilbake, og de blåhvite kan håpe på et ekstra løft i den anledning.
Inter har kun tapt ett av de 30 møtene lagene imellom på Giuseppe Meazza, det var på skuddårsdagen i 2004 at Luca Castellazzi og hans daværende arbeidsgiver tok skalpen til Inter og reiste hjem med 3-1-seier. Et av oppgjørene som huskes aller best mellom lagene er den nå nesten legendariske debuten til El Chino, Alvaro Recoba. Både Ronaldo og Recoba debuterte for Inter hjemme mot Brescia i 1997/98-sesongens første kamp. Etter at Dario Hubner hadde gitt Brescia ledelsen ble den lille publikumsfavoritten fra Uruguay byttet inn, og hvilket show han skulle stelle i stand. Først dundret han ballen i krysset fra 25 meter til utligning, og for å toppe det hele fyrte han deretter et frispark fra enda lengre hold i motsatt kryss. To mål på de siste 10 minuttene var mer enn nok til å sikre ham en plass i hjertene til Inter-tilhengerne for alltid.
Nevnte Luca Castellazzi kan i kveld få sin Serie A-debut for Nerazzurri, da Julio Cesar er blant Inters mange skadde spillere. I tillegg til det brasilianske esset er Esteban Cambiasso, Dejan Stankovic, Thiago Motta, McDonald Mariga, Sulley Muntari og David Suazo ute med skader. Fem sentrale midtbanespillere er mer enn selv Inter kan unnvære, og det ser ut som Wesley Sneijder må flyttes ned ett hakk med mindre en av ungguttene Obiora eller Obi får sjansen sentralt sammen med Il Capitano.
På den positive siden har Inter fått tilbake en Diego Milito som tirsdag virket ivrig og skarp mot Tottenham, og håpes å være på vei tilbake dit han var mot slutten av forrige sesong. I 2010/11-sesongen har Samuel Eto’o stått for det meste alene for Inter, og står med hele 14 av 22 mål. En prins i form vil kunne endre denne statistikken, men Rafael Benitez har en utfordring når det gjelder å få begge midtspissene til å fungere sammen på beste vis.
Etter en nitrist forestilling på bortebane mot Genoa (som likevel endte med seier) og et soleklart tap mot Tottenham aka Gareth Bale i midtuken trenger Inter et løft både spillemessig og resultatmessig lørdag kveld. Slik sett er Brescia den ideelle motstanderen, da de på papiret ikke skal være noen match for et titteljagende Nerazzurri. Om det viser seg å bli den oppturen vi håper på, kan du se på Canal+ Sport 3 lørdag fra klokken 20.40.
Inters tropp:
12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni, 92 Alberto Gallinetta
2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Marco Materazzi, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 39 Davide Santon
10 Wesley Sneijder, 20 Joel Obi, 29 Coutinho, 30 Amantino Mancini, 40 Obiora Nwankwo
9 Samuel Eto’o, 22 Diego Milito, 27 Goran Pandev, 88 Jonathan Biabiany
Brescias tropp:
1 Michele Arcari, 12 Nicola Leali
5 Jonathan Zebina, 6 Francesco Bega, 15 Marco Zambelli, 21 Sebastian De Maio, 23 Simone Dallamano, 26 Gilberto Martinez, 28 Gaetano Berardi
4 Antonio Filippini, 8 Adam Vass, 11 Nicolas Cordova, 17 Davide Baiocco, 19 Alessandro Budel, 32 Alessandro Diamanti, 33 Panagiotis Kone, 56 Perparimi Hetemaj
7 Eder, 9 Andrea Caracciolo, 18 Davide Possanzini
Bilde: inter.it