Før kampen: Inter – Borussia Dortmund

Inter har sanket trepoenger etter trepoenger i Serie A, men har ennå til gode å gjøre det i årets utgave i Champions League. I kveld bør sesongens første seier i Europa komme om det skal være håp om avansement.

Mens Inter kun har høstet ett poeng i sine kamper mot Slavia Praha og Barcelona, står Borussia Dortmund med fire poeng. Det betyr at Inter med høy sannsynlighet er ute av det gjeve selskap om det skulle ende med tap i dag.

Borussia Dortmund har hatt litt rusk i maskineriet i sin Bundesliga-start. På de åtte kampene som er spilt, står det vesttyske laget med fire seire, tre uavgjort og ett tap. Det betyr en foreløpig fjerdeplass. Men en spesiell start på Bundesliga-sesongen gjør at Dortmund kun er ett poeng bak Borussia Mönchengladbach på førsteplass og samtidig kun ett poeng foran Bayer Leverkusen på niendeplass.

Begge lag lider av tunge tap til kveldens batalje. Inter mangler Alexis Sanchez, Danilo D’Ambrosio og, kanskje sesongens beste spiller, Stefano Sensi. Nå fryktes det at sistnevnte vil gå glipp av kampene mot Parma og Brescia i tillegg.

Dortmund-trener Lucien Favre lot Marco Reus, Marcel Schmelzer og Paco Alcacer bli igjen i Tyskland. I tillegg har Bürki stått over de siste treningene, men keeperen blir trolig klar til kveldens kamp.

Forrige oppgjør mellom de to lagene var i 1994, da de møttes i kvartfinalen i UEFA-cupen. Inter vant 3-1 i Tyskland og tapte 2-1 i Italia. Det året gikk Inter helt til finalen og vant UEFA-cupen.

Før kvartfinalen i UEFA-cupen i 1993/94, møttes de to lagene i semifinalen i datidens Champions League i 1963/64. Også den gang slo Inter ut Dortmund, og vant hele turneringen. Oppgjørene i 1964 endte 2-2 i Tyskland og 2-0 i Italia.

Kamptropp

Ikke offentliggjort

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Godin – De Vrij – Skriniar
Candreva – Gagliardini – Brozovic – Barella – Asamoah
Lautaro – Lukaku

Burki
Akanji – Weigl – Hummels – Schulz
Delaney – Witsel
Sancho – Brandt – Hazard
Götze

Kampen starter 21:00 og sendes på Viaplay.no, Viasat Ultra HD og Viasport 2. Eivind Bisgaard Sundet er kommentator.