Før kampen: Inter–Barcelona

Inter er i god form, og det er spesielt i champions League laget har imponert, selv om de også har hatt gode resultater fra Serie A den siste tiden. Barcelona var verdens klart beste lag forrige sesong, og Guardiola har ikke skuffet denne sesongen heller. Laget viste dog svakhetstegn ved ikke å klare bedre enn 0-0 i derbyet mot Espanyol i helgen. Inter og Barca har møtt hverandre to ganger tidligere i år, av den grunn at de var i samme gruppe i innledningen av turneringen. Der gikk laget fra Catalonia best ut av duellene, og vant den jevne gruppen, som også inneholdt Rubin Kazan og Dynamo Kiev. På Guiseppe Meazza klarte Inter å ro seg inn til 0-0, etter å ha forsvart seg mesteparten av kampen, mens Barcelona vant relativt enkelt 2-0 på Camp Nou. Inter skal likevel ikke bli skremte av den grunn, for historien viser at ingenting er avgjort på forhånd i disse cupkampene. I tillegg har de blåsvarte spilt på seg en stor selvtillitt gjennom cupspillet. Dommeren i dette oppgjøret kommer fra Portugal, og heter Benquerenca.

Inter er, som sagt, i god form, og står igjen med 13 av mulige 15 poeng på de siste fem kampene. Milano-laget slo senest Juventus 2-0 på Meazza, etter å ha sørget for å komme seg til finalen i Coppa Italia ved å slå Fiorentina over to kamper. Laget har gått greit videre i cupspillet i Champions League med en overraskende seier mot Chelsea, før de deretter slo CSKA Moskva enkelt over to kamper. Inter er fremdeles med i alle turneringene, og ligger an til å gjøre en svært tilfredsstillende sesong. Likevel kan laget risikere å ikke vinne noe denne sesongen. For Roma har overtaket i Serie A, og i tillegg til at vi møter det samme laget i Coppa Italia-finalen, venter vi nå en formidabel motstander i Champions League.

En viktig faktor i denne kampen vil nok være i hvilken grad Inter klarer å stenge trollmannen fra Argentina, Lionel Messi, ute av kampen. Zanetti kommer sannsynligvis til å få hovedoppgaven ved å spille på venstre back, men han vil garantert få mye hjelp fra lagkammeratene til å holde Messi i sjakk. Inter må også til enhver tid stresse de ballsikre midtbanenspillerne til Barca, og aldri la dem ha for god tid med ballen. For at avansement skal være innen rekkevidde, kan heller ikke Inter fremstå slik de gjorde mot Barcelona på Meazza tidligere i sesongen. Inter må skape ting på egen hånd, og kan ikke satse på å forsvare seg til noe som helst. Julio Cesar er også nødt til å finne tilbake til storformen, og må unngå unødvendige glipp nå når det gjelder som mest. Mourinho råder heldigvis over en lite skadeutsatt tropp, og det er kun Santon og Toldo som ikke er klare til denne kampen.

Barcelona har ikke fått en optimal oppladning til denne kampen. På grunn av asken i luftrommet forårsaket av vulkanutbruddet på Island, har laget måtte se seg nødt til å ta bussen til Milano. Det har vært en lang busstur, hvor laget har overnattet i Cannes i Frankrike på veien mot målet i Nord-Italia. Så får vi på tirsdag se om bussturen har ført til noen tunge bein utpå gressmatten på Guiseppe Meazza. Barcelona står igjen med det samme resultatet som Inter på de fem siste kampene; fire seiere og én uavgjort. De har gått gjennom Champions League med cruisekontroll, og vunnet overbevisende mot Stuttgart og Arsenal, i henholdsvis åttendels- og kvartfinalen. Laget gikk derimot overraskende ut mot Sevilla i den spanske cupen, men dette kan likevel være en fordel mot slutten sesongen, der kampprogrammet er svært intensivt. Laget har noen meget fryktinngytende offensive krefter i spillere som Messi, Zlatan, Henry, Xavi og Pedro. Likevel mangler de en av de viktigste spillerne sine i Andrés Iniesta. I tillegg er Chygrynskiy også ute, mens Abidal er usikker, men med i troppen.

Inter har aldri slått Barcelona i Champions League tidligere. Vinner vi derimot denne kampen vil Milano-laget slå klubbrekorden med seks strake seire i denne turneringen. Da vil vi også være i finalen i verdens mest prestisjetunge turnering for klubblag, for første gang siden 1972.

Inters tropp: Julio Cesar, Paolo Orlandoni, Vid Belec – Ivan Cordoba, Javier Zanetti, Lucio, Maicon, Marco Materazzi, Walter Samuel, Cristian Chivu – Dejan Stankovic, Thiago Motta, Wesley Sneijder, Sulley Muntari, Esteban Cambiasso – Samuel Eto’o, Diego Milito, Goran Pandev, Mario Balotelli