Før kampen: Inter–Barcelona

Tabelltoppen i Serie A er inntatt, men i Champions League har ikke laget funnet helt flyten. I kveld har Inter likevel mulighet til å spille seg til avansement, med en seier hjemme mot mektige Barcelona.

Det er vanskelig å ikke la tankene fare til en april-kveld i 2010, da Barcelona kom på besøk til Stadio Giuseppe Meazza i trippelsesongen. Med et islandsk vulkanutbrudd som utløsende faktor for den lange bussturen mellom Spania og Italia, var Mourinhos Inter den gang nådeløse og vant 3–1 i den første semifinalekampen.

Potten er ikke like stor i kveldens oppgjør, men det står likevel om avansement for et Inter som har snublet gjennom gruppespillet så langt. Lenge så det ut til å ordne seg borte i Dortmund, men det endte med tap 2–3 og poenglikhet med tyskerne. Inter er likevel foran på både innbyrdes oppgjør og målforskjell, så CL-skjebnen er helt i egne hender.

Contes store øyeblikk

Trener Antonio Conte møtte pressen mandag, og innser hvor avgjørende denne gruppefinalen kan bli:

«Dette er et viktig øyeblikk for oss: hvis vi skrur klokken tilbake til CL-trekningen, så vi med en gang at vi måtte spille for avansement i siste kamp mot Barcelona. […]. Det er viktig for alle: miljøet rundt klubben, spillerne og for meg personlig

Antonio Conte

Med personlig prestisje på spill og en helt særegen vinnervilje, hadde også Conte noen ord å si om det rent taktiske før kampen:

«Det er umulig å tro at ikke Barcelonas pasningsspill vil gi oss problemer. Vi er nødt til å være kompakte, modige i taklingene og behandle ballen godt for å sette dem under press.»

På bortebane gikk Inter til slutt av banen med 1–2, men det var mange positive elementer å ta med seg også fra Nou Camp i oktober.

Sannsynlige lagoppstillinger

Sanchez, Sensi, Barella, Gagliardini er ute for Inter, mens Candreva er tvilsom til kampen.

For første gang på åtte år blir Lionel Messi vraket til en CL-kamp når han er spilleklar. Selvsagt handler dette om å spare juvelen til den kommende El Clasico. Det passer nok Inter utmerket, siden den argentinske geiten som vanlig var vanskelig å håndtere i bortetapet tidligere i høst.

Kveldens kamp starter 21:00 og blir sendt på Viasport 1 og Viaplay

Bilder: inter.it og faksimile fra whoscored.com