Før kampen: Inter–Atlético Madrid

Da var det klart for UEFA-supercupen, som spilles mellom forrige sesongs vinner av Champions League og Europa League. Dette året er det Inter og Atlético Madrid som møtes til dyst.

Kampen spilles fredag 27. August klokken 20:45, på Stade Louis II i Monaco, der den har blitt spilt de siste årene. Vinneren av kampen får med seg 2,5 millioner Euro, mens taperen får 2 millioner Euro. Dette vil være Atléticos første viktige match for sesongen, mens det blir Inters andre. Kampen blir dermed på mange måter en perfekt oppkjøringskamp til sesongstarten for begge lagene, men det er likevel meget prestisjefylt å ta pokalen med seg hjem.
Atlético Madrid imponerte stort og vant Europa League 09/10, og er på den måten kvalifisert til å møte Inter på fredag. Spanjolene hadde ingen lett vei til finalen, i turneringen som blir sett på som lillebroren til det beste selskapet i Champions League. De måtte slå ut lag som Sporting CP, Valencia, Liverpool og til slutt Fulham 2-1 i finalen. Laget fra Madrid er først og fremst fryktet for deres offensive kraft, med to kvalitetsangripere i spissen i Diego Forlan og Sergio Agüero. Dermed er det duket for en meget morsom duell mellom dette spissparet og Inters superstoppere, som i fjorårets viste seg som verdens beste stopperpar.
Spanjolene er dog tilsvarende dårlige defensivt, og var ett av lagene som slapp inn mest mål i fjorårets La Liga. Dette var en av hovedgrunnene til at laget endte helt nede på niende plass. Atlético har to meget solide kanter, i Reyes og Simão. Madrid-laget blir ledet av Enrique Sánchez Flores. Ellers er det også verdt å merke seg at den tidligere Fiorentina-forsvareren Tomáš Ujfaluši er i klubben.
Inter kvalifiserte seg, som alle vet, ved å slå Bayern München i Champions League-finalen, etter å ha slått ut lag som Chelsea og Barcelona. Men mye har skjedd siden det slaget, og Inter står nå med blant annet med ny manager i Rafa Benitez. Likevel har det vært få utskiftninger i fra fjorårets tropp, og Inter har mulighet til å starte med samme første-ellever som den som startet i Madrid for noen måneder siden. Ved denne kampen har Inter muligheten til å ta sesongens andre pokal, noe som ville være intet annet enn imponerende.
I sesongoppkjøringen har Inter vært imponerende og solide, men samtidig slitt i enkelte kamper. Forrige kamp var mot Roma i den italienske supercupen, der Inter til slutt vant 3-1, etter at John Arne Riise hadde sendt Roma-laget i ledelsen. Eto’o scoret to av målene, og har allerede kommet inn i det scoringsmønsteret vi ønsker. Inter vil i denne kampen sannsynligvis stille et lag som ligner mye på det laget som startet mot Roma.
På fredag er det nøyaktig 15 år siden vår store kaptein Javier Zanetti gjorde sin debut på Guiseppe Meazza. Verken han, Inter eller Atlético har deltatt i denne turneringen tidligere. Milan er derimot det mestvinnende laget i den Europeiske Supercupen, og det er på tide at dette trofeet nå går til byens bedre halvdel. Om så skjer, får vi en perfekt start på sesongen.
Inters tropp:
Julio Cesar, Luca Castellazzi Paolo Orlandoni – Ivan Cordoba, Javier Zanetti, Lucio, Maicon, Marco Materazzi, Walter Samuel, Cristian Chivu – Dejan Stankovic, Wesley Sneijder, Sulley Muntari, Mariga, Esteban Cambiasso, Joel Obi, Coutinho – Samuel Eto’o, Diego Milito, Goran Pandev, Ludovic Biabiany