Før kampen: Inter – Atalanta


Forrige kamp mellom Inter og Atalanta på Giuseppe Meazza endte hele 7-1 til hjemmelaget. Da scoret Icardi hattrick på under ti minutter. Det samme kan man ikke forvente i kveld, men Inter må finne seg i å være favoritter.
Til tross for den overraskende 7-1-kampen, endte Atalanta tre plasser og ti poeng over Inter forrige sesong. Bergamo-laget trenet av Gian Piero Gasperini tok en kruttsterk fjerdeplass, men har slitt mer i år. Iløpet av 2017 mistet de spillere som Roberto Gagliardini, Franck Kessie og Andrea Conti. Etter tolv kamper denne sesongen, ligger de på tiendeplass – 14 poeng bak Inter.
Atalanta har ennå ikke vunnet på bortebane denne sesongen. Fasit så langt er 0-2-3. Dermed ligger det an til en tøff kamp for gjestene, som møter et Inter som har 5-1-0 på hjemmebane. Årets første poengtap på Giuseppe Meazza kom i forrige runde mot Torino.
Selv om Inter ikke har tapt ennå, betydde poengtapet forrige runde at Juventus gikk forbi, mens Roma er á poeng og Lazio lusker like bak. Slik sesongen utspiller seg, har ikke Inter råd til mange poengtap om man vil ha det svært etterlengtede Champions League-gjensynet neste sesong.
Atalanta må greie seg uten suspenderte Freuler og de suspenderte Caldara og Spinazzola. Det er tunge tap for Gasperini. Med unntak av Vanheusden, kan Spalletti velge mellom dem han vil. Miranda og Gagliardini må stå over mot Cagliari om de pådrar seg gult kort i dag.
Inter er i skrivende stund ubeseiret på de siste 14 kampene i Serie A. Det er første gang laget har gått så mange kamper ubeseiret siden februar 2008, da man hadde utrolige 31 kamper. Kveldens batalje er den 113. kampen mellom de to lagene. Inter har vunnet 61, Atalanta har vunnet 23, mens det har blitt poengdeling 28 ganger.

Kamptropp

Målvakt: 1 Handanovic, 27 Padelli, 46 Berni;
Forsvar: 7 Cancelo, 13 Ranocchia, 21 Santon, 25 Miranda, 29 Dalbert, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar, 55 Nagatomo
Midtbane: 5 Gagliardini, 10 Joao Mario, 11 Vecino, 20 Borja Valero, 77 Brozovic
Angrep: 9 Icardi, 17 Karamoh, 23 Eder, 44 Perisic, 87 Candreva, 99 Pinamonti

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
D’Ambrosio – Skriniar – Miranda – Nagatomo
Gagliardini – Vecino
Candreva – Borja Valero – Perisic
Icardi
Berisha
Toloi – Palomino – Masiello
Hateboer – De Roon – Cristante – Castagne
Ilicic – Petagna – A. Gomez
Kampen starter 20:45, og sendes på viaplay.no.
Kilde og bilde: inter.it