Før kampen: Inter–Atalanta

Andrea Poli

Men det er ikke hvilket som helst lag som besøker Giuseppe Meazza denne vårsøndagen i Milano. Lombardias andre Nerazzurri har plukket bare ett poeng mindre enn giganten Inter i inneværende sesong, og har gjort alle tips om nedrykksstrid til skamme. Hadde det ikke vært for de seks poengene som Atalanta har blitt fratatt grunnet involveringen i den seneste kampfiksingsskandalen, hadde Colantuonos gutter pustet Inter i nakken. På de siste seks kampene har det blitt fire uavgjorte og to seire, og laget har faktisk tapt fem kamper færre enn Inter denne sesongen.

Spillere som Wesley Sneijder, Ricky Alvarez, Dejan Stankovic og Fredy Guarin er ikke med i troppen til søndagens oppgjør, mens både Walter Samuel og Lucio er diffidati og kan bli spart foran Derby d’Italia neste helg. Dermed ser man sannsynligvis en 4-4-2-oppstilling med enten Palombo eller Poli som kompanjong til Cambiasso, som antas å starte etter noen tøffe uker i Inter-drakten.

Er sesongen over?

Når det ikke bobler over av entusiasme i Inter-leiren om dagen, så har det sine naturlige årsaker. Marseille-kampen var et tøft tilbakeslag, og med seks poeng opp til Udinese og Napoli på europaplass ser det ikke spesielt lovende ut. Napoli røk også ut av Champions League denne uken, og vil etter all sannsynlighet satse knallhardt på å ta Lazios plass som kan gi et nytt CL-eventyr. Udinese ser også sterke ut sammenlignet med dagens Inter, og det skal mye til for at det blir en oppløftende avslutning på sesongen 2011/12. Claudio Ranieri sitter mer eller mindre på oppsigelse, da Moratti ikke prøver å legge skjul på at han vil ha nye folk inn i sommer.

Da kan det bli interessant å se hvorvidt spillere som Faraoni, Juan, Obi, Poli, Castaignos og etterhvert Alvarez løftes inn i Meazza-varmen, men foreløpig er det ikke allverdens med fornying som gjøres av en noe konservativ Ranieri. Til gjengjeld ser Coutinho ut til å ha funnet seg til rette i La Liga, og med det uttalte målet å komme tilbake til Italia i sommer, blir han nok en viktigere brikke neste sesong.

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

Forsvar: 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 37 Davide Faraoni, 40 Juan Jesus, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 17 Angelo Palombo, 18 Andrea Poli, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi

Angrep: 7 Giampaolo Pazzini, 9 Diego Forlan, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate, 30 Luc Castaignos

Antatt lagoppstilling

J.Cesar
Maicon – Lucio – Samuel – Chivu
Zanetti – Cambiasso – Palombo – Forlan
Milito – Pazzini

Kampen spilles søndag kl. 15.00, og kan ses på Canal+ Fotball og csports.no.