Før kampen: Hajduk–Inter

Europa League-kampball

Her ser du den allerede mye omtalte kampballen for Europa League. Forberedelsene til kvalifiseringen har vært grundige nok til at Inter har trent med den offisielle ballen i øktene før kampen i Kroatia torsdag kveld. Vi kan ta det som et tegn på at detaljene sitter bedre denne sesongen enn da Diego Forlán ikke var spilleberettiget til Champions League i fjor høst. Men det er langt mer enn detaljer som har endret seg, Inters tropp har blitt betydelig fornyet i løpet av sommermånedene.

I forsvaret har vi fått inn argentinske Matias Silvestre, i tillegg til en returnert Jonathan og junioren Mbaye som allerede har imponert kraftig. Midtbanen er forsterket med en permanent signering av den kraftfulle eleganten Fredy Guarin og bulldoseren Gaby Mudingayi. Helt fremst har Pazzini helt falt ut av bildet, mens Rodrigo Palacio og en ny og friskere Coutinho ventes å ta mer ansvar. Utskiftingen er nok ikke helt over ennå, med noen uker fortsatt til overgangsvinduet stenger er både Julio Cesar, Maicon og nevnte Pazzini på vei ut. De blir etter alle solemerker erstattet før seriestart.

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Handanovic, 12 Castellazzi, 27 Belec

Forsvar: 4 Zanetti, 6 Silvestre, 23 Ranocchia, 25 Samuel, 26 Chivu, 33 Mbaye, 42 Jonathan, 55 Nagatomo

Midtbane: 10 Sneijder, 14 Guarin, 16 Mudingayi, 19 Cambiasso, 24 Benassi

Angrep: 7 Coutinho, 8 Palacio, 22 Milito, 88 Livaja

Det er altså duket for offisiell debut for den kanskje mest betydelige nykomlingen i Inter denne sommeren. Sloveneren Samir Handanovic tar over hanskene etter fire år eldre Julio Cesar, og blir satset på fra første kamp. Med 11 millioner i overgangssum og en meget solid forgjenger er det stilt store forventninger til den tidligere Udinese-burvokteren. Foran seg får han sannsynligvis selskap av en forsvarsfirer, så det må han bli vant med først som sist.

Cristian Chivu er til manges overraskelse et foretrukket valg som midtstopper, mens Andrea Ranocchia meldte forfall til kampen i siste liten av foreløpig ukjente personlige årsaker (Oppdatert: Fraværet skal være på grunn av at han er kalt inn til å vitne i Calcioscommese-saken fredag morgen). Dermed danner Chivu etter mye å dømme stopperpar med Walter Samuel i Split. På backene ser vi nok Zanetti og Nagatomo, eventuelt en Jonathan på høyre.

Midtbanen og angrepet har vært verre å komponere, da en spiller som aldri har vært kjent for farten har vist enda klarere svakhetstegn i sommer. Esteban Cambiasso trenger en defensiv makker, og det kan være duket for både Fredy Guarin og Gaby Mudingayi ved hans side. I så fall får vi to mann bak Diego Milito, og da viker sannsynligvis Coutinho til fordel for Sneijder og Palacio.

Sannsynlig lagoppstilling

Handanovic
Zanetti – Samuel – Chivu – Nagatomo
Mudingayi – Cambiasso – Guarin
Palacio – Sneijder
Milito

Motstander Hajduk skal ha ønsket et oppsett der Inter spiller i Kroatia først, for å høste høyest mulig inntekter på hjemmekampen før oppgjøret eventuelt er avgjort. Dette takket selvsagt Inter ja til, da vi kan avslutte det hjemme på Giuseppe Meazza torsdag om en uke. Marko Livaja, spissen som har kommet seg inn i A-lagstroppen til dette oppgjøret, var senest i 2010 i Hajduks stall, og kunne advare de blåsvarte om at tilhengerskaren i Split ihvertfall ikke utgjør et svakt punkt:

Jeg fortalte guttene i Inter at Hajduk har de beste tilhengerne i verden. Noen hadde allerede hørt om «Torcida» [Hajduk-tilhengerne], andre vil høre mer fra dem veldig snart.

Det blir det første møtet mellom de to klubbene, på Splits Stadion Poljud med en kapasitet på 35 000 mennesker. Forrige sesong endte med en andreplass i den kroatiske ligaen, bak den suverene mesteren Dinamo Zagreb. Historisk har de 17 ligatitler i diverse ligakonstellasjoner, og har vært så langt som semifinale i både UEFA-cup og cupvinnercupen. Avspark på Stadion Poljud er torsdag kl. 20.30. I mellomtiden kan du diskutere i vår kamptråd!

Bilder: inter.it