Før kampen: Genoa–Inter

Fredy Guarin

Det kan bli et fascinerende møte, da Genoa til tross for svak form generelt ikke har tapt hjemme siden Napoli kom på besøk i september. Il Grifone har i det hele tatt slitt mot antatt bedre motstand, og har ingen større skalper på troféhyllen denne sesongen. Walter Mazzarri, på sin side, sliter fortsatt med å finne nøkkelen til bortebanespillet, og har kun hentet tre poeng mot svake Catania, Sassuolo og Udinese i kriseform.

Uten å dykke for mye inn i statistikken, er det likevel verdt å nevne at Inter har et meget godt tak på Genoa, med 2–0, 5–0, 1–0 og 0–0 på Marassi de fire siste sesongene. Med det sagt, har ikke Inter produsert bortemål siden Nagatomos trøstescoring i Napoli før jul. Selv om oppstarten etter jul har vært miserabel sett med supporterøyne, hadde trener Mazzarri mye positivt å si om sitt Inter i lørdagens pressekonferanse:

Uavgjortresultatene mot Sampdoria og Parma var rettferdige, siden vi ikke spilte den fotballen jeg ønsket, men det var andre kamper vi skulle ha vunnet. Vi har bare tapt tre ganger, og vi vet hva som gjorde utslaget i to av dem… Men selv i de tapte kampene bet vi godt fra oss. Alt i alt tror jeg vi kan si at sesongens første halvdel har vært god, og med seks poeng mer hadde den vært glimrende.

Her er det åpenbart rom for å være uenig med sjefen, men noen av opptredenene vi har sett bærer preg av at Mazzarri ikke har det helt riktige spillermaterialet som han kunne ønske seg. Hans Napoli brukte også litt tid på å sette seg, og det ville være overilt å gjøre dramatiske endringer før han har fått jobbe med både eksisterende og gjerne nye spillere over tid.

Samir Handanovic

Med et fryktelig borteprogram de neste rundene (Juventus, Fiorentina, Roma, Verona) er det bare å håpe på at denne kampen kan snu en vond periode i Erick Thohirs tidlige dager som Inter-eier. Og kan vi i tillegg stikke kjepper i hjulene for en Gasperini som har vært ute med sleivete kommentarer om sin tidligere arbeidsgiver, er det selvsagt en fin bonus.

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Samir Handanovic, 30 Juan Pablo Carrizo, 12 Luca Castellazzi

Forsvar: 2 Jonathan, 4 Javier Zanetti, 5 Juan Jesus, 6 Marco Andreolli, 14 Hugo Campagnaro, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 35 Rolando, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 110 Mateo Kovacic, 11 Ricky Alvarez, 14 Fredy Guarin, 16 Gaby Mudingayi, 17 Zdravko Kuzmanovic, 19 Esteban Cambiasso, 21 Saphir Taider

Angrep: 8 Rodrigo Palacio, 20 Ruben Botta, 22 Diego Milito

Heldigvis er det få fravær å melde om i Inter om dagen, men Mauro Icardi meldes å være ute i rundt 7 dager. Cristian Chivu har blitt sendt på ny undersøkelse for sin tåskade, og kan meget vel ha spilt sin siste kamp i blåsvart.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Campagnaro – Rolando – Juan Jesus
Jonathan – Kuzmanovic – Cambiasso – Nagatomo
Alvarez – Palacio
Milito

Gazzetta dello Sport spekulerer i en liten formasjonsendring for Inter på Marassi. Med Diego Milito tilbake i kampform, kan han ta plassen helt fremst, mens Rodrigo Palacio ikke har gjort noe for å spille seg ut av laget. Da kan vi få se en argentinsk tridente med Alvarez, Palacio og Milito.

Perin
Antonini – De Maio – Marchese
Vrsaljko – Biondini – Bertolacci – Cofie – Antonelli
Gilardino – Konaté

Gasperini har noen viktige fravær å ta hensyn til. Matuzalem er suspendert, mens Kucka, Gamberini og Portanova alle er ute med diverse skader.

Kampstart er klokken 15.00, og kampen sendes på Canal9.