Før kampen: Fiorentina – Inter

Det er klart for den andre kampen mellom Fiorentina og Inter på Artemio Franchi på kun tre dager. Lørdagens Serie A-kamp endte 2-2, etter noen hektiske sluttminutter, med tre mål mot slutten av matchen. Denne kampen skal lagene kjempe om finaleplassen i Coppa Italia, den italienske cupen. Der møter vinnerlaget enten Roma eller Udinese, som avgjøres på onsdag. Kampen går på tirsdag, med kampstart klokken 20:45. Inter har det beste utgangspunktet, men i og med at den første semifinalekampen endte 1-0 på Guiseppe Meazza, er kampen helt åpen. Den første kampen ble spilt så langt tilbake som i begynnelsen av februar, og den gangen var det Milito som noterte seg for den eneste scoringen. Inter er i grei form, men har vist seg å være meget ustabile. I Champions League framstår de som et absolutt topplag, mens det i serien til tider har vært middelmådig, selv om det i de neste kampene garantert vil mobiliseres, nå som kampen om Scudettoen virkelig tilspisses. Da er bare spørsmålet hvordan laget har tenkt å framstå i cupen. Fiorentina er i god form for øyeblikket, og har noen sterke resultater fra den siste perioden. De ligger for øyeblikket på som nummer åtte i Serie A, og kjemper fremdeles om å komme ut i Europa neste sesong. Coppa Italia kan selvfølgelig også være veien til Europa for Firenze-laget.

Selv om Inter er inne i en svært intensiv periode av sesongen, som sliter på spillerne, ser det ikke ut til at det blir spart på krutt til denne kampen. Milano-laget sliter litt i serien, der Roma blir større og større favoritt for hver runde, og i Champions League møter de en formidabel motstander i Barcelona. Så selv om Inter kan være i ferd med å fullføre sin beste sesong på mannsaldre, kan de også risikere å ikke vinne noe. Av den grunn ser det dermed ut til at Coppa Italia også blir prioritert høyt. Noen få spillere utenfor førsteelleveren ser dog ut til å få sjansen, og blant annet visekaptein Cordoba ryktes å starte kampen. Nysigneringen Mariga kan også få sjansen, men om han blir å se i startoppstillingen eller ikke, er usikkert. Også Muntari, som overraskende nok var med på å løfte laget i lørdagens kamp, kan bli involvert i denne kampen. Det ser da ut som spillere som Samuel, Sneijder og Milito kan bli spart. Av utilgjengelige spillere, er det kun Toldo, Santon og Stankovic som sliter med skader.

Fiorentina gjorde en god kamp mot Inter på lørdag, og er garantert svært sugen på en pokal dette året. Coppa Italia er deres eneste sjanse, og laget vil gjøre alt for å ta sjanser som byr seg. Målene på lørdag kom fra Keirrison og Krøldrup, og laget hadde overraskende god kontroll på Inter i store perioder av kampen. Forsvarsspillet var godt, og backrekken nektet Inter-angriperne rom. I tillegg viste kapteinen Montolivo god form, og Jovetic var en stadig trussel. Når de også har en notorisk målscorer i Gilardino, vet vi at Inter må være i toppslag for å stå i mot. Statistikken sier også hvor sterkt offensivt dette laget er, ved at de kun har gått målløs av banen i én av de sytten siste kampene. Viola sliter dog mot Inter, og har kun vunnet én av de siste seksten kampene mot Milano-laget. Da er det bare å glede seg til kamp, og håpe på at denne statistikken fortsetter på samme spor.

Inters tropp: Julio Cesar, Paolo Orlandoni, Vid Belec – Ivan Cordoba, Javier Zanetti, Lucio, Maicon, Marco Materazzi, Walter Samuel, Cristian Chivu – Thiago Motta, Wesley Sneijder, Sulley Muntari, Rene Krhin, Mariga, Esteban Cambiasso – Samuel Eto’o, Diego Milito, Goran Pandev, Mario Balotelli, Marko Arnautovic