Før kampen: Derby d'Italia

Smil og latter foran Derby d’Italia

Det er et formsterkt bortelag som tar med seg haugevis av selvtillit etter gode resultater i både Serie A og Coppa Italia siden ansettelsen av Leonardo i desember. Og med det er Inter igjen å regne med i kappløpet om Scudettoen. Det samme kan ikke sies om Juventus. Til tross for en opptur forrige helg, hvor nyervervelsen Alessandro Matri senket sin gamle klubb Cagliari med to mål i 3-1-seieren, halter Luigi Delneris menn i jakten på spill i Europa neste sesong. Siden årsskiftet har faktisk Juve røket på tre hjemmetap, hvorpå de to siste er tapt.

Knokkelkamp i vente

Statistikken er dog på vertenes side. På de 91 foregående møtene i Torino har Juventus et overveldende overtak gjennom 60 seire mot Inters fattige 14. Forrige sesongs møte endte også med hjemmeseier. Den gang var det Alessandro Del Piero og Claudio Marchisio som sørget for målene til Bianconeri, mens Samuel Eto’o utlignet Del Pieros ledelse til liten nytte. Ikke siden 29. november 2003 har Inter kunne feire tre poeng på bortetur mot Juventus. Den aldrende kjempen Julio Cruz sto for to av målene, mens Obafemi Martins scoret ett før Paolo Montero reduserte til 1-3.

Lagenes vidt forskjellige form til tross – det er så og si umulig å peke ut en favoritt i Derby d’Italia. Historien har ofte vist at finspillet ofres til fordel for taklinger i halshøyde. Det vil med den største selvfølgelighet smelle godt og ofte når Paolo Valeri blåser i gang kampen 20:45. Så her er det bare å stålsette seg for en klassisk batalje med to lag som er klare til å ofre ledd og organer for tre poeng.

Leonardos utvalgte

1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 13 Maicon, 15 Andrea Ranocchia, 23 Marco Materazzi, 55 Yuto Nagatomo, 57 Felice Natalino

8 Thiago Motta, 10 Wesley Sneijder, 14 Housinne Kharja, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 29 Philippe Coutinho

7 Giampaolo Pazzini, 9 Samuel Eto’o, 27 Goran Pandev, 31 Denis Alibec

Kilde & bilde; inter.it