Før kampen: Derby d'Italia

Roberto Mancini med ledelsen
Vi er endelig tilbake fra landslagspausen, og hvilken restart det blir på Serie A. Endelig er kampene på TV, og det er en ordentlig godbit som kringkastes på Viasat Fotball i kveld. 79154 billetter er solgt, og det blir selvfølgelig fullsatt i Derby d’Italia nummer 255. Etter fem strake seire har Inter-motoren fusket litt i de to siste kampene, mens Juventus med eventuelt tap i kveld vil være minst 11 poeng bak teten. Ikke bare er det poengmessig uhyre viktig, kampen er også det kanskje største prestisjeoppgjøret i Italia.

Claudio Marchisio returnerer til Den gamle dames midtbane etter et lengre skadeavbrekk, og vil danne en sedvanlig sterk trio sammen med nykommer Khedira og nummer 10 Pogba. Det har vært vanskelig å forutse dette Juventus denne sesongen, samtidig med en veldig svak Serie A-start har spillet og resultatene i Champions League vært bunnsolid. Kampen mot Inter vil i så måte bli et kraftig signal til resten av ligaen, hvilket Juve kan vi forvente denne sesongen?
Med et gjerrig forsvar klarte Inter å røve til seg fem strake seire i starten av sesongen. Etter hvert begynte også det offensive spillet å se bedre ut. Det raknet imidlertid helt mot Fiorentina hjemme, og et smertelig 1–4-tap er sesongens eneste. Men mange av de tittelutfordrende lagene har vist svakheter, og tredjeplass med to poeng opp til toppen er akkurat på skjema for Roberto Mancini. Klisjéen sier at i derby-kamper betyr ikke formen noe, så denne kampen lever sitt eget liv.
En person som fort kan komme i fokus om vi kjenner historien riktig, er kveldens dommer Paolo Valeri. Etter flere kontroversielle oppgjør med både Inter og Juventus i aksjon for Gianluca Rocchi, trekkes det vel et lettelsens sukk i begge leire.

Skader og suspensjoner

Inter: Ingen suspensjoner. Adem Ljajic har pådratt seg en muskelskade og er ikke klar for kamp, mens Nemanja Vidic fortsatt er ute halvannen måned.
Juventus: Ingen suspensjoner. Stephan Lichtsteiner og Martin Caceres er ute noen uker, mens Rubinho er indisponibel på ubestemt tid.
Jeison Murillo

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Santon – Miranda – Murillo – Juan Jesus
Guarin – Medel – Melo
Perisic
Icardi – Jovetic
Buffon
Barzagli – Bonucci – Chiellini
Cuadrado – Khedira – Marchisio – Pogba – Evra
Dybala – Morata
Avspark er klokken 20.45 på Stadio Giuseppe Meazza. Siden Serie A endelig har kommet på norske TV-skjermer, kan du se kveldens kamp på Viasat Fotball eller på viaplay.no.
Bilder: inter.it