Før kampen: Derby d'Italia

Hernanes

Med Inter under en ny eier, og uten den historisk belastede lenken mellom Moratti og Agnelli, burde ting ligge til rette for mer vennskapelig sameksistens. Men i løpet av januar har forholdet bare blitt verre etter en overgangsfarse med et overraskende utfall. Om ikke Erick Thohir har gjort seg veldig populær i Curva Nord, har han iallefall beholdt Inters evne til å tirre den gamle damen i Torino.

Guarin/Vucinic-forhandlingene var ikke spesielt elegant håndtert av Inters klubbledelse (for øvrig med eks-Juventino Marco Fassone i spissen), men utfallet av hele overgangsvinduet ble til slutt ganske godt i Milano. Guarin ble værende, og ryktes til og med å skrive ny kontrakt med klubben. I tillegg fikk Inter inn Danilo D’Ambrosio fra Torino, før Lazios midtbanegeneral Hernanes kom susende inn like før vinduet stengte. To forsterkninger som virkelig var tiltrengte, og kanskje den vitamininnsprøytingen som klubben trenger etter en horribel start på 2014.

All overgangspolitikk til side, sportslig har det vært enorm forskjell på lagene til nå denne sesongen. Mens Juventus sin «krise» var å ryke på et bortetap i Firenze og gå ubeseiret gjennom resten, har Inter-maskinen fullstendig stoppet opp. Ett mål på de siste fem kampene er grusom statistikk, og opp til Champions League-plassen er det nå 11 poeng. Bakfra kommer provinslagene i god fart, Torino, Verona og Parma plukker poeng jevnt og trutt. Det kreves noe spesielt i selveste Derby d’Italia.

Hugo Campagnaro

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Samir Handanovic, 30 Juan Pablo Carrizo, 12 Luca Castellazzi

Forsvar: 2 Jonathan, 4 Javier Zanetti, 5 Juan Jesus, 6 Marco Andreolli, 14 Hugo Campagnaro, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 33 Danilo D’Ambrosio, 35 Rolando, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 10 Mateo Kovacic, 11 Ricky Alvarez, 16 Gaby Mudingayi, 17 Zdravko Kuzmanovic, 21 Saphir Taider

Angrep: 8 Rodrigo Palacio, 9 Mauro Icardi, 20 Ruben Botta, 22 Diego Milito

Siden Hernanes sin overgang kom i stand for sent på fredag, er han ikke registrert som spilleklar i denne Serie A-runden, og følgelig ikke med i Mazzarris tropp. Der finner vi imidlertid Danilo D’Ambrosio, men backen har også pådratt seg en liten skade som antagelig setter ham ut av spill. Esteban Cambiasso pådro seg også en skade mot Catania, og er dessverre ikke aktuell til denne kampen.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Campagnaro – Rolando – Juan Jesus
Jonathan – Kovacic – Kuzmanovic – Taider – Nagatomo
Alvarez
Palacio

Med mannskapet som er tilgjengelig, står ikke Mazzarri overfor de vanskeligste valgene. Verdt å merke seg er Zanettis plass på benken, samt en potensiell derbyvinner i Diego Milito som også starter på benken, skal vi tro Gazzettas spådommer.

Storari
Barzagli – Bonucci – Chiellini
Lichtsteiner – Vidal – Pirlo – Pogba – Asamoah
Llorente – Tevez

Gianluigi Buffon ble utvist mot Lazio sist, og er følgelig ute med suspensjon. Pablo Osvaldo er hentet inn fra Southampton, men er ikke i troppen til Antonio Conte til denne kampen.

Kampstart er klokken 20.45, og oppgjøret sendes på Canal9.