Før kampen: Derby d'Italia

Fredy Guarin

Antonio Conte og hans suksessvante mannskap har allerede nappet Supercoppa-troféet enkelt ut av hendene på Lazio, men bortemøtet mot Inter på et fullsatt og fiendtlig Stadio Giuseppe Meazza blir den første virkelige testen denne sesongen. Og for Walter Mazzarri, som har hatt en oppløftende start med tre fine seire, venter Serie As største utfordring allerede i fjerde obligatoriske Inter-kamp.

Allerede klokken 18.00 lørdag kveld er vi i gang, og det har frem mot kampen vært liten tvil om at vi endelig får se et stappfullt stadion i Milano. 80 000 seter fylles opp til kampen Inter har tapt to sesonger på rad. Sesongens høydepunkt kom i fjor på Juventus Stadium under Andrea Stramaccionis ledelse, men mye vann har rent i havet siden den gang. Strama er borte, spillere som Zanetti (midlertidig), Stankovic og Cassano er borte, mens trenerbenken fylles av en ny mann med et nytt prosjekt.

Farvel til Moratti?

Kanskje forsvinner også selveste Massimo Moratti i løpet av høsten. Ryktene har gått lenge om den indonesiske investoren Erick Thohir, som ønsker å ta over en kontrollerende majoritet i klubben. Han eier allerede to basketballag i sitt hjemland, samt D.C. United i den amerikanske fotballserien, og har ifølge Gazzetta dello Sport møtt Moratti for tredje gang nå i landslagspausen. Som mange husker, rant avtalen med kineserne etter hvert ut i sanden, men i løpet av oktober skal ting senest være på plass for et eventuelt eierskifte mellom Thohir og Moratti. Det spørs likevel hvor stor andel Moratti ønsker å selge, det er spekulert mellom 30 og 70 prosent, og det sitter nok langt inne med hans store kjærlighet til klubben.

Massimo Moratti og Walter Mazzarri

Men la oss ikke dvele for lenge i det utenomsportslige, det er uansett Italias derby det handler om. Mens Inter har hanglet rundt på krykker de siste to sesongene, har den gamle damen festet et knallhardt grep på Serie A. Antonio Conte har skapt et fryktinngytende lag, og før denne sesongen kom det også på plass noe mer offensiv slagkraft i Tevez og Llorente på topp samt bautaen Ogbonna i forsvar. Uovervinnelige er de likevel langt ifra, noe Inter viste sist høst i Torino. Contes lag spiller veldig bredt med angrepsvillige vingbacker og en løpsvillig midtbane som skaper mange trusler samtidig. Det har dog vist seg at de ikke er altfor komfortable med å møte andre lag av samme type, som Mazzarris Napoli og Guidolins Udinese. Som vanlig blir det sentralt å kunne begrense Andrea Pirlos innflytelse på spillet, og med fem mann på midten for begge lag blir det her slaget står.

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Samir Handanovic, 12 Luca Castellazzi, 30 Juan Pablo Carrizo

Forsvar: 2 Jonathan, 5 Juan Jesus, 6 Marco Andreolli, 14 Hugo Campagnaro, 18 Wallace, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 31 Alvaro Pereira, 35 Rolando, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 10 Mateo Kovacic, 11 Ricky Alvarez, 13 Fredy Guarin, 17 Zdravko Kuzmanovic, 19 Esteban Cambiasso, 21 Saphir Taïder

Angrep: 7 Ishak Belfodil, 8 Rodrigo Palacio, 9 Mauro Icardi, 22 Diego Milito

Her er det selvfølgelig én nyhet som er verdt å rope høyt om: Diego Milito er tilbake! Prinsen har vært ute siden februar, og har nå fått to kamper med spilletid i oppkjøringen til derbyet. Det blir neppe mange minutter på banen for derbykongen, men det gir både spillergruppen og publikum et stort løft inn mot kampen. Lovende er det også med tanke på statistikken bragt på bane av vår egen Christian Aannø, Milito/Palacio/Icardi sto for 29 prosent av alle målene mot Juventus i Serie A forrige sesong. Alle tre er spilleklare for Inter i kveld.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Campagnaro – Ranocchia – Juan Jesus
Jonathan – Guarin – Cambiasso – Taïder – Nagatomo
Ricky
Palacio

Det forventes ikke de store overraskelsene i Inters førsteellever. Mateo Kovacic har ikke hatt den beste sesongstarten med tanke på både form og skader, og blir antagelig sittende på benken til fordel for nyinnkjøpte Saphir Taïder. Ellers er spørsmålet om Mazzarri ønsker å angripe mer med to spisser enn med trequartista bak Palacio, uansett er det nok sistnevnte som tar en startplass fremme, muligens også ved siden av Icardi.

Buffon
Barzagli – Bonucci – Chiellini
Lichtsteiner – Vidal – Pirlo – Pogba – Asamoah
Tevez – Vucinic

Bianconeri har ett betydelig fravær i midtbanedynamoen Claudio Marchisio, men kan sies å være temmelig godt dekket i akkurat den posisjonen. Da Marchicio gjerne har tatt en trequartista-aktig posisjon bak spissen, er det sannsynlig at Conte legger opp til to rene angripere i stedet. Vucinic har vært ved litt tvilsom helse inn mot kampen, og Juventus har Llorente og Quagliarella klare i bakhånd.

Simen Stamsø Møller tar mikrofonen for Canal9 i kveld, og loser oss gjennom et av sesongens store høydepunkter. Klokken 18.00. Derby d’Italia!