Før kampen: Derby d’Italia

Årets kanskje viktigste batalje er like rundt hjørnet. Inter tar imot Juventus til kampen som betyr himmel eller helvete.

Oppgjøret mot Juventus i mars i fjor var helt i startgropa av det nye livet under koronapandemien. Det var første kampen Inter spilte for tomme tribuner. Snart et år senere har lite endret seg, og vakre Giuseppe Meazza vil fortsatt stå folketomt når Juventus kommer på besøk.

Men selv uten 80 000 mennesker på tribunen vil det ikke være vanskelig å kjenne viktigheten av kampen på kroppen når dommer Doveri blåser i gang kampen i kveld.

Like før sesongen er halvspilt ligger Inter fire poeng foran Juventus på tabellen, men Juventus har fortsatt hengekampen mot Napoli til gode. Derfor er kampen i dag trolig direkte avgjørende for om Inter klarer å holde rivalen bak seg eller ikke.

Inter stod med åtte strake seire i Serie A, men har på de to siste kampene gått på et tap mot «norske» Sampdoria, samt et uavgjortresultat mot Roma. Juventus står med fire seire og ett tap på sine fem foregående kamper.

Vecino er stadig ute med skade, men nærmer seg nå en retur på banen. Pinamonti og D’Ambrosio er også skadet. Sensi skadet seg under oppvarmingen før Fiorentina-kampen i midtuka, men det skal ikke være snakk om noe alvorlig og italieneren skal være klar til dyst i kveld.

Juventus må klare seg uten De Ligt, Cuadrado, Dybala og Alex Sandro. Avisene i Italia er uenige om Pirlo går for 4-4-2 eller 3-5-2.

Inter er kveldens favoritter på oddsen, men vi må tilbake til 2016 for å finne forrige gang Inter slo Juventus i seriesammenheng. Den gang var Frank de Boer trener. Siden har Juventus vunnet fem ganger, mens det har endt uavgjort to ganger.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Skriniar – De Vrij – Bastoni
Hakimi – Barella – Brozovic  – Vidal – Young
Lukaku – Lautaro

Szczesny
Danilo – Bonucci – Chiellini
Chiesa – Rabiot – Bentancur – Ramsey – Frabotta
Morata – Cristiano

Kampen starter 20:45 og sendes på Strive og Strive Sport TV (lineærkanal).