Før kampen: Derby della Madonnina

Giuseppe Meazza

For sjette gang på rad stiller Inter til derby med ny trener, og for at den vanvittige statistikken ikke skal forverres, er det nødvendig for Stramaccioni med en god forestilling. Til disposisjon har han de fleste av sine mest betrodde spillere, og det blir i så måte en pekepinn på hvor lagene står i mai 2012. Milan spiller for ligagullet, den samtidige kampen i Trieste blir fulgt med åpne ører ved radioene, et poengtap for Juventus kan føre Milan til toppen av tabellen.

For Inter blir det ikke verre, uansett resultat hjelper det en av rivalene til en scudetto vi aldri har vært i nærheten av denne sesongen. Derby nummer 277 er likevel viktig for Inter, som må holde unna i kampen om Europa League. Den symbolske betydningen kan heller ikke overvurderes, muligheten for å ta dobbelseier i Madonnina-derbyet er ihvertfall et lite plaster på såret etter en mildt sagt turbulent sesong.

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

Forsvar: 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 37 Davide Faraoni, 40 Juan Jesus, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 10 Wesley Sneijder, 11 Ricardo Alvarez, 14 Fredy Guarin, 17 Angelo Palombo, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi

Angrep: 7 Giampaolo Pazzini, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate

Dejan Stankovic meldte seg indisponibel for resten av sesongen, og har nå gjennomgått en akilles-operasjon. Castagignos, Chivu, Forlan og Poli er også ute for Inter, som i likhet med Milan har ordnet det fint slik at ingen spillere er suspenderte til kampen.

Men det mest betydningsfulle fraværet finner vi hos søndagens motstander, det meldes nemlig at kanskje verdens beste midtstopper, Thiago Silva, er ute med skade. Det betyr at vi kan få se Mario Yepes ved siden av Alessandro Nesta i midtforsvaret til Rossoneri. I tillegg registreres det fravær på Antonini, Emanuelson, Inzaghi, Pato, Seedorf, Pato og reservekeeper Flavio Roma.

Antatt lagoppstilling

Julio Cesar
Maicon – Lucio – Samuel – Nagatomo
Guarin – Cambiasso – Zanetti
Sneijder
Zarate – Milito

Det er få spørsmålstegn i Stramaccionis oppsett for denne kampen, en Pazzini ute av form kan muligens spille en rolle fra benken, men Diego Milito er klart førstevalg fremme. Med Zanetti på midten ble det ikke plass til Joel Obi, som vi også veldig trolig får se på banen etterhvert. Ellers er det en tilnærmet toppet ellever som møter et usedvanlig sultent Milan.

Giampaolo Pazzini

Kampen ser du på Canal+ Fotball, Sport 3, Sport HD og hos csports.no søndag fra kl. 20.40.

Bilder: inter.it