Før kampen: Derby della Madonnina


For første gang på en stund har vi endelig et derby som er litt mer spennende enn det har vært de foregående sesongene. I senere år har de to store kanonene fra Milano slitt sportslig sett, og før årets sesong var det endelig større optimisme enn det har vært på lenge. Inter gjorde en god jobb da Luciano Spalletti ble ansatt, noe som endelig bragte skikkelig optimisme inn i klubben igjen. Milan på sin side klarte å beholde stjerneskuddet Donnarumma, samtidig som de handlet et hav av nye spillere og ikke minst muligens verdens beste midtstopper i Leonardo Bonucci, som har vært høvdingen i Juventuslaget som har dominert i Serie A.
Likevel er det bare Inter som kan slå seg på brystet etter de første syv rundene i ligaen. Med seks seire og en uavgjort har Inter fått en fantastisk start på årets sesong. Selv om vi kan telle 19 poeng, og en andre plass ved en eventuell seier i derbyet, har spillet tidvis variert. Mange poeng er hentet etter sene mål, senest mot Genoa i 1-0 seieren i serierunden før den internasjonale pausen.
Våre rivaler har tapt tre av sine syv første kamper mot Sampdoria, Lazio og Roma, og ligger på syvende plass med 12 poeng. Forventingene var større før sesongen, og Vincenzo Montella er allerede under press, og et eventuelt derbytap kan få alvorlige konsekvenser for 43-åringen.
Begge oppgjørene i fjor endte 2-2 og det ble i begge kampene utlignet på overtid. På de seks siste hjemmekampene for Inter har de ikke tapt mot Milan, i tillegg har ikke Montella tatt skalpen på Spalletti de tre gangene de har møttes som managere.
Dette blir derby nummer 219, og statistikken mellom de to lagene er ufattelig jevn. Hvis vi tar med kampene som er spilt i samtlige turneringer har Inter 77 seire, Milan har 75 seire og 66 kamper har endt uavgjort. Inter har på disse kampene scoret 296 mål, mens Milan har scoret 294.
Det er bare Brozovic som per nå ikke er tilgjengelig for Inter, men han skal i følge Gazzetta dello Sport evalueres inn mot kampen. Milan har Conti ute med langtidsskade og Calhanoglu suspendert, mens Antonelli og Kalinic er usikre og evalueres i løpet av søndagen.
Inter: Handanovic; D’Ambrosio, Skriniar, Miranda, Nagatomo; Vecino, Borja Valero; Candreva, Joao Mario, Perisic, Icardi
Milan: Donnarumma; Musacchio, Bonucci, Romagnoli; Borini, Kessie, Biglia, Bonaventura, Rodriguez; Suso, Kalinic
Avspark kl 20:45 på Viasat sport 2 og Viaplay.