Før kampen: Derby della Madonnina

Inter står foran tre svært viktige kamper på rekke og rad som kommer til å definere utfallet av 2016/17-sesongen. Først ut er Milan i «det kinesiske derbyet», før Fiorentina venter på bortebane fulgt av hjemmekamp mot Napoli. Etter at man tidligere hadde heng på Champions League-plassene, er det nå Europa League som er realistisk å utfordre om. Per i dag står Lazio, Atalanta og AC Milan foran Inter i køen, mens vi venter på at Italia får en fjerde CL-plass å kjempe om neste sesong.


En relativt stødig vårsesong rent resultatmessig fikk seg to store skudd for baugen i begynnelsen av april. Hjemmetapet mot Sampdoria ble etterfulgt av et enda styggere bortetap for Crotone, og den sportslige rammen for derbyet handler for Inter om å reise seg igjen. Med seier passeres også Milan, og med tap for Atalanta i Roma kan det fort se lysere ut for Europa-ambisjonene. Stefano Pioli har jobbet med analyse siden sist, og var klar for hevn ifølge uttalelser på gårsdagens pressekonferanse:

Det er vår plikt å gjøre alt vi kan for å vinne derbyet. Vi har hatt en uventet dropp i formen, vi ønsket at Crotone-kampen skulle gå annerledes men vi har analysert den og vil gjøre alt vi kan for å forhindre at det skjer igjen. Vi kan fortsatt bestemme vår egen situasjon og jobbe for fremtiden, og vise at vi er konkurransedyktige.

Vi har spilt to dårlige omganger. Først da vi mistet hodet når vi ville snu kampen mot Sampdoria, og da inngangen til første omgang mot Crotone var feil. Vi har nå en mulighet til å vise at dette ikke er oss, og at vi er et lag som kan spille ekspansiv og intens fotball, og vinne mot de store lagene.

Motsatte formkurver

Det ser tydelig ut til at Inters svake form også henger sammen med skaden på Roberto Gagliardini, som skal være klar for spill igjen lørdag formiddag. Han har manglet i begge tapene, og har vist seg å være en nøkkel til suksess for Piolis nye Inter. Vincenzo Montella og hans Milan opplever en helt annen formkurve enn rivalen, og med 4–0 i forrige kamp mot Palermo er stemningen stigende etter den katastrofale perioden med fire strake tap tidlig i vårsesongen.
Høstens derby endte som vi husker 2–2, mens forrige sesong ble delt mellom klubbene med en seier hver. Det har vært jevnt de siste sesongene, men Inter har kun tapt 1 av de siste 11 hjemmederbyene. Pluss på at Mauro Icardi mangler scoring i Serie A mot bare ett lag (AC Milan), så er forhåpningene lagt for et unikt Derby della Madonnina.

Forventede lagoppstillinger

Handanovic
D’Ambrosio – Medel – Miranda – Nagatomo
Gagliardini – Kondogbia
Candreva – Joao Mario – Perisic
Icardi
Inter har ingen skader eller suspensjoner, og kan stille med alt Stefano Pioli har til sin disposisjon.
Donnarumma
Calabria – Zapata – Romagnoli – De Sciglio
Kucka – Sosa – Fernandez
Susa – Bacca – Deulofeu
Milan på sin side har en del fravær, med skadeforfall fra Bertolacci, Montolivo, Abate og Bonaventura. I tillegg er Mario Pašalić suspendert med fem gule kort.
Avsparket går allerede klokken 12.30 i dette formiddagsderbyet, og kampen kan du se på Viasat Sport.