Før kampen: Derby della Madonnina

piolihand
Pioli har fått en landslagspause på seg til å forberede laget, men det er likevel ingen lett oppgave for den nyansatte treneren. Inter har kanskje det beste laget på papiret, men en utrolig dårlig periode under de Boers ledelse har ført til at de rødsvarte byrivalene ligger hele åtte poeng foran etter tolv kamper. Dermed er det en særdeles viktig kamp vi har i vente; både fordi det er et derby og en seier vil føre til sårt tiltrengt selvtillit.
Man må tilbake til 2012/13-sesongen for å finne forrige gang Milan havnet foran Inter på tabellen. Med de investeringene Suning gjorde i sommer var det forventet at den tradisjonen skulle fortsette, men så langt har Milan vært langt hvassere enn sine naboer. Montella har fått sving på sakene og har et mannskap som virkelig ser ut som et lag.
En smell for Milan er at Romagnoli skadet seg på landslagsoppdrag, og dermed mest sannsynlig mister kampen. Dagens hjemmelag må også klare seg uten Montolivo, Bertolacci, Calabria og Vangioni.
Ansaldi er frisk igjen og Medel har sonet ferdig, noe som gjør Palacio til den eneste som ikke er disponibel.
Dette blir Derby della Madonnina nummer 165. Fasit så langt er 61 seire til Inter, 52 har endt uavgjort, mens 51 kamper har gått i Milans favør. Mauro Icardi har vært direkte involvert i 81% av Inters mål så langt denne sesongen, men Milan er det eneste laget i Serie som argentineren ikke har scoret mot.

Kamptropp

Keeper: Handanovic, Carrizo, Berni
Forsvar: Ranocchia, Ansaldi, Santon, Murillo, Miranda, D’Ambrosio, Nagatomo
Midtbane: Melo, Joao Mario, Kondogbia, Medel, Banega, Gnoukouri, Brozovic
Angrep: Icardi, Jovetic, Biabiany, Eder, Perisic, Candreva, Barbosa

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
D’Ambrosio – Miranda – Medel – Ansaldi
Brozovic – Joao Mario – Kondogbia
Candreva – Icardi – Perisic
Donnarumma
Abate – Paletta – Gomez – De Sciglio
Kucka – Locatelli – Bonaventura
Suso – Bacca – Niang
Kampen starter 20:45, og sendes på Viasat Sport og viaplay.no.

Kilde og bilde: inter.it