Før kampen: Derby della Madonnina

En god start rent resultatmessig har hjulpet Inter til en god tabellposisjon, men spillet har aldri varmet noen hjerter. Når poengene i det siste har begynt å utebli, og en svak cup-semifinale mot Juventus viste frem alle svakhetene i Mancinis lag, har det blitt ekstra press på comeback-treneren. Vinterens overgangsvindu har heldigvis vist frem ledelsens ambisjoner, med en vellykket signering av Sampdorias Éder i forkant av derbyet, samt Ever Banega som ankommer i sommer.
Rodrigo Palacio scorer mot AC Milan

AC Milan har løftet seg noe etter julepausen, og etter det svake hjemmetapet mot Bologna har pilene pekt oppover for de rødsvarte. To poeng skiller dem fra Europa League-plass, og i Coppa Italia bærer det mot finale etter at lilleputten Alessandria ble beseiret i den første av to kamper. Trener Sinisa Mihajlovic har sittet usikkert i stolen på San Siro mer eller mindre siden han kom, og flere dårlige resultater før jul gjorde situasjonen prekær. Et godt resultat i derbyet vil nok hjelpe godt på vei når trenerregnskapet skal gjøres opp på Adriano Gallianis kontor.
Seierherrene i søndagens derby vil gå inn i andre halvdel av sesongen med et helt annet utgangspunkt enn om det skulle bli tap i den prestisjetunge bykampen. Erfaringsmessig ender slike kamper ofte med uavgjort, søndag kveld kan fort bli en øvelse i hvem som risikerer mest for å vinne.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
D’Ambrosio – Miranda – Murillo – Telles
Brozovic – Medel – Kondogbia
Ljajic
Icardi – Eder
Donnarumma
Abate – Alex – Romagnoli – Antonelli
Honda – Montolivo – Kucka – Bonaventura
Bacca – Niang
Kampstart er søndag klokken 20.45, og derbyet sendes på Viasat Fotball.
Bilder: inter.it