Før kampen: Derby della Madonnina

Derby della Madonnina
Derby della Madonnina er endelig tilbake der det hører hjemme – på alles lepper og på forsiden av alle aviser. Vi må noen år tilbake i tid for å finne forrige gang derbyet hadde så stort betydning. Begge gigantene fra Milano har slitt sportslig de siste årene, men begge klubben har vært aktive og dyktige på overgangsmarkedet. Lagene har også to store managere i Roberto Mancini og Sinisa Mihajlovic.

Men til tross for entusiasmen foran oppgjøret er både fansen og journalistene klare på at lagene trenger mer tid for å bli samspilte og for å få managernes filosofier inn i hodene.
Inter har begynt sesongen med full pott etter sliteseire over Atalanta og Carpi, men spillet har likevel ikke vært overbevisende. Mancini påpeker hver eneste helg, også i forrige sesong, hvor viktig det er å drepe kampen så tidlig som mulig, og at Inter må bli bedre på nettopp dette. Så langt denne sesongen ser vi imidlertid ingen tegn til forbedring.
Milan står med fire poeng på to kamper, men heller ikke Milan har overbevist på noen måte. Tap i premieren mot Fiorentina var nok forventet, men seieren forrige runde over Empoli var heller ikke imponerende.

Gamle trenervenner donerer

Mancini og Mihajlovic har kjent hverandre og jobbet sammen svært lenge, men foran kampen kom Milan-treneren opp med en god idé som var at vinneren av derbyet skulle donere penger med tanke på flyktningssituasjonen i Europa. Summen skulle bestemmes av den som til slutt vinner derbyet, men skulle det ende uavgjort blir begge managerne enige om en sum de gir begge to.
Til kampen mangler Inter Dodo, Biabiany og Vidic. Miranda er inkludert i kamptroppen og vil bli testet helt frem mot kampstart. Milan mangler Antonelli, Menez, Niang, Mexes og Bertolacci.
Det har lenge vært spekulert i om Icardi og Miranda ville rekke kampen, men Mancini har bekreftet at Icardi starter og at Miranda sok nevnt vil bli testet. Skulle han ikke passere det medisinske apparatet er det etter all sannsynlighet Medel som starter i midtforsvaret sammen med Murillo til fordel for fjorårets kaptein Andrea Ranocchia.
Det spekuleres også i hvilken formasjon Roberto Mancini kommer til å velge. Gazzetta dello Sport tror at Inter starter i 4-3-1-2 og ikke 4-3-3, med Perisic bak Jovetic og Icardi.
For Milan er Montolivo friskmeldt til kampen og spekulasjonene om han kommer til å starte kampen har allerede begynt. Skulle Mihajlovic finne plass til han i startoppstillingen er det etter all sannsynlighet De Jong som vike og starte på benken. Og hva skjer om Mario Balotelli skulle debutere i comebacket foran Curva Nord?

Kamptropper

Inter: Handanovic, Carrizo, Berni; Juan Jesus, Telles, Montoya, Santon, Ranocchia, Murillo, Miranda, D’Ambrosio, Nagatomo; Kondogbia, Guarin, Medel, Gnoukouri, Brozovic, Felipe Melo; Palacio, Icardi, Jovetic, Biabiany, Ljajic, Perisic, Manaj
Milan: Abbiati, Donnarumma, Diego Lopez; Abate, Alex, Calabria, De Sciglio, Rodrigo Ely, Mexes, Romagnoli, Zapata; Bonaventura, De Jong, Josè Mauri, Kucka, Montolivo, Nocerino, Poli, Suso; Bacca, Balotelli, Cerci, Honda, Luiz Adriano

Forventede lagoppstillinger

Inter: Handanovic; Santon, Medel, Murillo, Juan; Guarin, Melo, Kondogbia; Perisic; Jovetic, Icardi
Milan: Lopez; Abate, Zapata, Romagnoli, De Sciglio; Poli, Montolivo, Kucka; Bonaventura; Luiz Adriano, Bacca
Inter Club Norvegia viser kampen direkte, klikk her for å se Serie A. Kampstart kl. 20:45!