Før kampen: Derby della Madonnina

Diego Milito

Begge lagene har vært ute i Europa denne uken. Mens Milan spilte Champions League-fotball mot Zenit St.Petersburg, var Inter nødt til å dra til Aserbajdsjan for å spille torsdagsfotball mot Neftchi Baku. Stramaccioni var dog klar på at derbyet var viktigere, og sparte mange viktige spillere for den lange turen.

Om man skal tro statistikken, vil dette bli tungt for de blåsvarte. Forrige gang Inter vant begge Milano-derbyene, vant nemlig Milan begge året etter. Det er dog ingen tvil om hvem som har startet sesongen best. Inter ligger foreløpig på en 3. plass med 12 poeng, mens Milan ligger på 11. plass med 7 poeng. En annen statistikk som derimot taler for Inter er denne: Inter er det beste bortelaget i serien, mens Milan er blant de verste hjemmelagene.

Begge lag sliter med skader. Wesley Sneijder har pådratt seg en skade i leggen, og blir dermed ute i fire uker. Rodrigo Palacio er heller ikke friskmeldt enda, og vil iallefall ikke starte kampen. Evig skadde Alexandre Pato meldes av flere medier å være med i troppen til derbyet, mens andre påstår han blir hjemme.

En ting å merke seg hos begge lag er ungguttene. Andrea Ranocchia utøver forsvarspill fra øverste hylle for tiden, mens Stephan El Shaarawy er inne i sin beste periode som Milan-spiller. Coutinho spilte også en strålende kamp mot Neftchi, og begynner å leve opp til sitt enorme potensiale. Milan står nå ovenfor et generasjonsskifte, et generasjonsskifte Inter allerede har vært igjennom. Prisen for det var fjorårssesongen, og nå ser det ut til å være Milans tur.

Et samtaletema før kampen har vært bytte mellom Cassano og Pazzini. Inter fikk som kjent Cassano pluss 7 millioner euro for Pazzini, noe de aller fleste Interisti var strålende fornøyd med. Man fikk betalt for å ta imot en av Italias beste og mest kreative angripere, mot en grinete hodespiller. Pazzini fikk dog en drømmestart i Milan-drakten og scoret hattrick i første kamp fra start, men har senere slitt. Cassano har på sin side fått en strålende start i Inter, og sier selv at dette har vært hans store drøm siden han var guttunge. Den kontroversielle italieneren har scoret 4 mål på 6 kamper, og levert en målgivende pasning. Med andre ord har Moratti og Branca gjørt en strålende avtale. Til alle kritikere: Ikke glem at vi fikk penger for å ta imot Cassano.

Fakta og trivia

  • Dette er det 278. oppgjøret mellom Nerazzurri og Rossoneri. Milan har vunnet 108 ganger, mens Inter har vunnet 97. ganger. 72 oppgjør har endt uavgjort.
  • Det første Milano-derbyet fant sted den 10. januar 1908, i en kamp Milan vant 2-1.
  • Milan har ikke spilt uavgjort mot Inter på hjemmebane siden 04/05-sesongen, i en kamp som endte målløst.
  • Etter flere voldsepisoder i italiensk fotball, signerte lederene i Inter Ultras og Milan Ultras i 1983 en fredskontrakt.
  • Den største seieren i Derby della Madonnina i nyere tid var da Milan slo Inter 6-0 i 2001.
  • Andriy Shevchenko og Giuseppe Meazza har begge scoret tilsammen 14 mål i derbyet. Sistenevnte for begge lag.
  • Navnet «Derby della Madonnina» refererer til statuen av Jomfru Maria på toppen av den kjente katedralen i Milano.

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Samir Handanovic, 12 Luca Castellazzi, 27 Vid Belec

Forsvar: 4 Javier Zanetti, 6 Matias Silvestre, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 40 Juan Jesus, 42 Jonathan, 44 Matteo Bianchetti, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 14 Fredy Guarin, 16 Gabi Mudingayi, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 21 Walter Gargano, 31 Alvaro Pereira, 41 Alfred Duncan

Angrep: 7 Philippe Coutinho, 8 Rodrigo Palacio, 22 Diego Milito, 88 Marko Livaja, 99 Antonio Cassano

Ventet startoppstilling (3-5-2)

Handanovic
Ranocchia – Samuel – Juan Jesus
Nagatomo – Zanetti – Gargano – Guarin – Pereira
Milito – Cassano

Milans kamptropp

Målvakter:Abbiati, Amelia, Gabriel

Forsvar:Abate, Acerbi, Antonini, Bonera, De Sciglio, Mexes, Yepes, Zapata

Midtbane: Ambrosini, Boateng, De Jong, Constant, Emanuelson, Flamini, Montolivo, Nocerino

Angrep:Bojan, El Shaarawy, Niang, Pazzini, Robinho

Ventet startoppstilling (4-2-3-1)

Abbiati
Abate – Zapata – Yepes – Antonini
Ambrosini – De Jong
Emanuelson – Boateng – El Shaarawy
Pazzini

Kampen ser du på Canal 9 eller csports.no.

Bilde: inter.it