Før kampen: Derby della Madonnina

Folkefest, pyro og jubelrop er byttet ut med tomme tribuner og øredøvende stillhet, men derbydagene er alltid spesielle, og dagens derby er intet unntak.

Begge lag spiller på sin hjemmebane, begge lag får bruke sin egen garderobe, og når det knapt er folk på tribunen har vel aldri en hjemmebanefordel hatt mindre å si, selv om Inter står oppført som dagens hjemmelag.

Inter-mannskapet er sterkt påvirket av koronaviruset som fortsetter å herje verden over. I Inter-leiren har Bastoni, Skriniar, Nainggolan, Radu, Gagliardini og Young blitt smittet. Legger man til at Vecino er skadet og at Sensi er suspendert, har ikke Conte flust av spillere å velge mellom til kveldens kamp.

Ifølge Gazzetta dello Sport betyr alle disse fraværene at Conte tar med seg juniorspillerne Stankovic, Moretti, Squizzato og Satriano. I tillegg er det en mulighet for at Darmian får sin debut.

Hos Milan har Duarte og Gabbia fått påvist korona, og er heller ikke med. Zlatan fikk påvist korona for en stund siden, men er klar til dyst. I tillegg til de to førstnevnte er Milan uten Rebic og Musacchio, som begge er skadet.

Jens Petter Hauge fikk debuten sin forrige kamp, men nordmannen må etter alle solemerker å dømme belage seg på en benketilværelse i kveld.

Inter har startet sesongen med to seire og én uavgjort, mens Milan har startet med tre seire. Inter har sluppet inn seks mål på sesongens tre første kamper. Milan har ennå til gode å slippe inn.

Selv om Milan har levert gode resultater etter korona-comebacket, må vi tilbake til januar 2016 for å finne forrige gang de rødsvarte stakk av med alle poengene i derbyet.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
D’Ambrosio – De Vrij – Kolarov
Hakimi – Vidal – Brozovic – Perisic
Barella
Lukaku – Lautaro

Donnarumma
Calabria – Kjær – Romagnoli – T. Hernandez
Kessie – Bennacer
Castillejo – Calhanoglu – Saelemaekers
Ibrahimovic

Kampen starter 18:00 og sendes på Strive. Kampen kommenteres av Per – Jarle Heggelund.