Før kampen: Derby della Madonnina

Det er noe spesielt med derby. Det er noe ennå mer spesielt med Derby della Madonnina. Når dommer Fabio Maresca blåser kveldens kamp i gang, er det to lag i vidt forskjellige posisjoner som møter hverandre.

Juventus gikk på sitt andre tap på tre kamper da Borini og Pazzini satt hver sin ball forbi Szczesny i går. Det gjør at Inter har mulighet til å komme à poeng med serielederen med seier i kveld.

Mens Inter foreløpig innehar andreplassen, ligger søsterklubben AC Milan på tiendeplass. Mens Inter har en målforskjell på 26 i pluss, har AC Milan en målforskjell på minus fire.

Selv om den statistikken er dyster for de rødsvarte, er det faktisk Piolis menn som kan se tilbake på den største poengfangsten de siste fem kampene. Milan har plukket elleve poeng – to poeng mer enn Inters ni poeng. Milan har ennå til gode å tape etter at Zlatan Ibrahimovic gjorde sin entré i januar.

Den 38-årige svensken forventes å være på motsatt banehalvdel fra start i kveld. Vi har allerede sett det beste av Zlatan, men som Borini og Pazzini viste oss så fint i går, skal man ikke undervurdere spillere vi tror vi har sett det beste av.

Inter har ikke tapt i Serie A siden begynnelsen av oktober i fjor, men det har blitt mange poengdelinger de siste kampene. På de åtte oppgjørene som er spilt siden 6. desember, har Inter tre seire og hele fem poengdelinger.

Handanovic skadet fingeren før forrige kamp. Det blir en kamp mot klokka for sloveneren, men mest sannsynlig rekker ikke Inters ubestridte førstekeeper derbyet. Det gjør heller ikke Gagliardini.

Lautaro har fortsatt én kamp igjen å sone etter utbruddet mot en dommer, mens Bastoni må stå over grunnet for mange gule kort.

D’Ambrosio må stå over mot Lazio neste runde om han pådrar seg gult kort i kveld.

Kampen er, naturlig nok, utsolgt og det er ventet at tifoen dekker alle tre nivåene på Giuseppe Meazza.

Kamptropp

Ikke offentliggjort

Trolige lagoppstillinger

Padelli
Godin – De Vrij – Skriniar
Moses – Barella – Brozovic – Eriksen – Young
Lukaku – Sanchez

Donnarumma
Conti – Musacchio – Romagnoli – T. Hernandez
Castillejo – Kessie – Bennacer – Calhanoglu
Ibrahimovic – Leao

Kampen starter 20:45 og sendes på Strive. Kampen kommenteres av Per – Jarle Heggelund.