Før kampen: Derby della Madonnina

Søndag kveld er det duket for kanskje den mest betydningsfulle utgaven av Derby della Madonnina siden Inter ødela Milans Scudetto-drøm i 2012.
Da lagene møttes i fjor høst var Inter favorittene, og Icardi var helten da de blåsvarte avgjorde kampen på overtid. Søndag kveld er rollene snudd. Mens en tåke av kaos ligger over Spallettis menn, tøffer Gattusos tog videre, og poengene kan vise seg livsviktige i kampen om Champions League-plassene.
Det skiller kun ett poeng mellom lagene, men formtabellen og fraværsituasjonen forteller oss hvorfor Milan må avfinne seg med å være favoritter. Milan har ennå til gode å tape i Serie A etter Piatek og Paquetas ankomst, og på sine fem foregående kamper i Serie A står Gattusos tog med fem seire, med en målforskjell på 12-2.
Inter står med tre seire, én uavgjort og ett tap sine fem siste kamper i Serie A. De poengtapene gjorde at Milan, som lenge lå utenfor Inters rekkevidde, har avansert forbi sine naboer på tabellen. Videre er Inter uten sentrale spillere som Icardi og Nainggolan, mens Joao Mario heller ikke blir med etter farens bortgang tidligere i uken. Miranda måtte gjennomgå neseoperasjon etter skaden mot SPAL, og er heller ikke med. Milan mangler kun Bonaventura.
Lautaro, D’Ambrosio og Skriniar må stå over kampen mot Lazio i neste runde om de pådrar seg gult kort i derbyet.
Ser man på oppgjørene lagene imellom siden 2010/11-sesongen, er det lite som skiller Milano-lagene. På de tre 23 kampene man har spilt i alle turneringer siden den gang, finner vi åtte Inter-seire, ni Milan-seire og seks poengdelinger.

Tifo-trøbbel og rekordinntekt

Et viktig aspekt ved derbyet mellom Inter og Milan, og som er med på å gjøre dette oppgjøret helt spesielt, er tifoene til de to curvaene. Men da de sikkerhetsansvarlige fikk vite om planene til Inters supportere i Curva Nord, ble de først nektet å vise frem sin tifo. Tifoen skulle være til ære for Daniele Belardinelli, som tragisk gikk bort i forbindelse med kampen mot Napoli i romjula.
Etter at avgjørelsen til de sikkerhetsansvarlige ble kjent, la Curva Nord ut et skriv om at de ville droppe alt av tifo til kampen, og ryktene om at hverken Curva Nord eller Curva Sud ville synge under kampen begynte å surre. Men bare noen timer etter den første beskjeden, kom kontrabeskjeden om at de sikkerhetsansvarlige ville godkjenne tifoen likevel. Dermed kommer både Inter- og Milan-fansen levere på velkjent nivå.
Tidlig lørdag ble det klart at kampen vil sette inntektsrekord. Den forrige rekorden på 5,29 millioner euro er fra da Inter tok imot Juventus i april i fjor. Bataljen søndag kveld vil, etter rapportene, innbringe rundt 5,8 millioner euro.
Før kampen vil Milano-rapperen Ghali presentere sin nye singel, mens de tidligere Milan-spillerne Nesta, Inzaghi, Oddo, Cafu, Ambrosini, Abbiati og Dida vil gjøre en kort opptreden i pausen.

En spesiell drakt

Etter 20 års samarbeid velger Inter og Nike å feire anledningen med en spesiell drakt. Drakten er sydd sammen av ti tidligere drakter som av ulike grunner er valgt ut, og kommer til å bli brukt av spillerne søndag kveld.

Blant de tidligere draktene som er valgt ut, finner vi blant annet:

  • 98/99: Den første drakten med Nike.
  • 2009/10: Drakten fra den fantastiske trippelsesongen.
  • 2013/14: Drakten fra Javier Zanettis siste sesong som spiller.
  • 2017/18: Fjorårets drakt, da klubben sikret et etterlengtet CL-comeback.

For de som er interessert i å skaffe seg drakten, er den til salgs hos inter.it og Unisport. Hos Unisport finner man i tillegg Vaporknit-versjonen, som det kun blir laget 1908 utgaver av.

Kamptropp

Målvakt: 1 Handanovic, 27 Padelli, 46 Berni;
Forsvar: 6 De Vrij, 13 Ranocchia, 18 Asamoah, 21 Cedric, 29 Dalbert, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar
Midtbane: 5 Gagliardini, 8 Vecino, 20 Borja Valero, 77 Brozovic.
Angrep: 10 Lautaro Martinez, 11 Keita, 16 Politano, 44 Perisic, 87 Candreva.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
D’Ambrosio – De Vrij – Skriniar – Asamoah
Gagliardini – Brozovic – Vecino
Politano – Lautaro – Perisic
Inter må klare seg uten Icardi, Nainggolan, Miranda, Joao Mario, samt Vrsaljko. Attpåtil skal ikke Brozovic være 100% etter skaden fra forrige helg. Italienske medier melder at man vil vurdere ham i morgen, men at man høyst sannsynlig vil ta sjansen på at kroaten er frisk og kan gjennomføre 90 minutter. Dermed er trolig det eneste usikkerhetsmomentet hvem av Gagliardini og Borja Valero som starter på banen.
Donnarumma
Calabria – Musacchio – Romagnoli – Rodriguez
Kessie – Bakayoko – Paqueta
Suso – Piatek – Calhanoglu
Kampen starter 20:30, og sendes både på Strive, Altibox og VG+. Kampen sendes med norsk kommentator alle tre stedene.
Kilde og bilde: inter.it og Unisport