Før kampen: Chievo–Inter

Adem Ljajic, Roberto Mancini og Mauro Icardi
Chievo har overrasket mange så langt denne sesongen med overbevisende seire mot Empoli (1-3) og Lazio (4-0), og tok forrige helg med seg et poeng fra Juventus Stadium etter at Juventus utlignet på en tvilsom straffe noen minutter før slutt.

I motsetning til Inter har de flyvende eslene vært mer anonyme på overgangsmarkedet. Rolando Maran, som overtok som hovedtrener for Chievo i fjor, har beholdt grunnstammen i laget og bare kjøpt et par spillere med offensive kvaliteter.
“Vi går alltid for tre poeng,” sa Maran til journalistene på pressekonferansen foran kampen.
“Vi spiller vår type fotball, men det blir tøft mot et så sterkt lag som Inter. Vi ønsker å fortsette slik vi har startet, men selv om vi skal møte Inter må vi ha troen på at vi kan klare det.”
For Chievo er Alessandro Gamberini tvilsom etter en smell han pådro seg i kampen mot Juventus, mens midtbaneterrieren Ivan Randanovic og Mariano Izco definitivt er ute.
Begge lagene er nok heltente på å fortsette den gode starten, og det vil bli en langt vanskeligere kamp for Inter enn det ble i 0–2-seieren på samme sted i fjor. Det er fortsatt usikkert om Miranda rekker kampen, men Gary Medel beviste forrige helg at han er en god backup å ha i midtforsvaret. Fra før er som kjent Vidic og Dodo ute.
Mancini vet at det kommer til å bli en jevn og hard batalje, men påpeker at om du kjemper fra første til siste spark på ballen er det mulig og få med seg tre poeng tilbake til Milano.
“Å spille på Bentegodi er aldri enkelt. Jeg kan ikke huske noen store seire derfra. Skal vi vinne må vi kjempe fra start til slutt.
“De har fått en fantastisk start på sesongen og fått noen glimrende resultater. Vi har ikke tenkt på derbyet denne uken fordi Chievo må ha vårt fokus om vi skal dra derfra med et godt resultat.”
Skal vi tro Gazzetta dello Sport gjør Mancini tre endringer fra laget som tok skalpen på Milan forrige helg. Juan erstattes av Telles, Kondogbia erstattes av Brozovic og toppscoreren Jovetic må vike for Ljajic.

Forventede lagoppstillinger

Chievo: Bizzarri; Frey, Gamberini, Cesar, Gobbi; Castro, Rigoni, Hetemaj; Birsa; Paloschi, Meggiorini
Inter: Handanovic; Santon, Medel, Murillo, Telles; Guarin, Melo, Brozovic; Perisic, Icardi, Ljajic
Kampen har avspark søndag kl. 12:30 og kan sees på fcinter.no, via samme streamingtjeneste som forrige helg.
Bilde: inter.it