Før kampen: Celtic–Inter

Ranocchia mot Celtic
Inter skal opp mot den skotske serielederen i den første av to kamper i kveldens Europa League-oppgjør.

“Dette er årets kamp for Celtic,” sa Ronny Deila til La Gazzetta dello Sport tirsdag.

Inters håp om trofeer og Champions League spill henger i en syltynn tråd, og interessentene rundt klubben virker å ha mistet håpet om den ettertraktede tredjeplassen i hjemlig serie. Europa League er derfor klubbens eneste sjanse for trofeer og Champions League-spill til neste år, noe som har vært målet for Mancini, spillerne og fansen, med mindre noe spesielt skjer i Serie A.

Celtic leder for øyeblikket den skotske ligaen med tre poeng, og laget endte til slutt på 2. plass i sin pulje i Europa League bak Salzburg. Deilas menn vant to av kampene, spilte uavgjort to og tapte to med en samlet målforskjell på 10-11.

Inter på sin side kontrollerte seg gjennom gruppen ubeseiret. Med tre seire og tre uavgjorte og med en målforskjell på 6-2 var det aldri tvil om hvilket lag som kom til å vinne gruppen.

Ser vi videre på lagenes form er det liten tvil om at Celtic kommer bedre ut. Laget har på sine siste fem kamper vunnet alle, og sluppet inn bare et mål. Før det målet kom i mot hadde skottene holdt buret rent i ni kamper.

Som kjent ser det ut til at Inter er på vei ut av den mørke dalen laget var i en periode. Med to gode seire mot Palermo (3-0) og Atalanta (1-4) er det litt optimisme å spore igjen. De tre foregående kampene resulterte riktignok i null poeng, men verdt å nevne er bortekampen mot Napoli der Inter, selv om det endte med tap, spilte en sterk kamp kollektivt og tapte på overtiden etter en personlig feil.

Lagene har møtt hverandre to ganger de siste årene. På Celtic Park endte kampen 1-1 etter en sen utligning av Palacio, mens det på Giuseppe Meazza var en grei gjennomkjøring for Inter med en 2-0-seier.

Ronny Deila må klare seg uten to nøkkelspillere i Commons og Lustig, mens Mancini må unnvære Yuto Nagatomo, Jonathan, Marco Andreolli og Danilo D’Ambrosio.

Kampens kampledere er Istvan Vad fra Hungaria. Istvan Albert og Peter Berettyan er linjedommere, mens Laszlo Viszokai er fjerdedommer og Tamas Bognar og Sandor Szabo går bak mål.

Forventede lagoppstillinger

Celtic: Gordon; Matthews, Ambrose, Van Dijk, Izaguirre; Brown, Bitton; McGregor, Johansen, Wakaso; Stokes

Inter: Handanovic; Campagnaro, Ranocchia, Juan, Santon; Guarin, Medel, Kuzmanovic; Shaqiri, Kovacic; Icardi

Avspark 21.05!

Bilde: inter.it