Før kampen: Catania–Inter

Det italienske forbundet har nettopp begynt med disse fredagskampene, og det virker som en god idé for lag med tette program, og som skal spille i Europa uken etterpå. Den siste kampen mellom disse lagene ble spilt tidligere i sesongen, og endte 2-1 på Guiseppe Meazza. Muntari og Sneijder scoret målene ganske tidlig i kampen for Inter, mens Mascara var mannen som reduserte for Catania, da han satte en straffe i sluttminuttene.

For Inter sin del, er vi inne i en litt tung periode i Serie A. Sist helg klarte vi ikke bedre enn 0-0 hjemme mot Genoa, etter å ha tatt en sterk seier borte mot Udinese i runden før. Vi håpet at denne kampen, sammen med seieren mot Chelsea, skulle bli vendepunktet, men i kampen mot Genoa fortsatte vi dessverre den dårlige trenden. Vi har både scoret og sluppet inn lite mål i det siste, og står med tre 0-0-kamper på de siste fire i Serie A. Et spørsmål før denne kampen, er om noen spillere spares til Chelsea-kampen som kommer opp til uken. Mourinho er ikke mannen som vanligvis sparer spillere, så det er ingen grunn til å tro at vi ikke stiller med vårt beste mannskap. Utilgjengelige spillere til denne kampen, er Balotelli, Samuel og Chivu, som alle er ute med skade. I tillegg er Arnautovic ute med sykdom. Det har også lekket ut et rykte om at grunnen til at Balotelli er utelatt til troppen, er på grunn av en krangel med Mourinho. Men dette ryktet kommer fra helt uoffisielle hold, og er på ingen måte bekreftet.

Vi møter et Catanialag som for øyeblikket ligger på 15. plass i serien, og kjemper om å holde seg borte fra nedrykksstriden. De startet sesongen forferdelig, men prestasjonene har tatt seg opp i det siste. På de siste fem kampene står de igjen med to seiere, to uavgjort og ett tap, så det blir altså ingen walkover for Inter. Laget har slitt med å score mål gjennom hele sesongen, og viktige spillere som Mascara og Morimoto har slitt med å finne formen. Mascara er likevel en uberegnelig spiller som kan finne på hva som helst. For våre fans og spillere vil det dessuten også være et gjensyn med den tidligere assistentmanageren og spilleren, Sinisa Mihajlovic, som leder laget fra Sicilia. Han har gjort sakene sine bare siden han tok over i klubben.

Inters tropp: Francesco Toldo, Julio Cesar, Paolo Orlandoni – Ivan Ramiro Cordoba, Javier Zanetti, Lucio, Maicon, Marco Materazzi, Davide Santon – Dejan Stankovic, Ricardo Quaresma, Thiago Motta, Wesley Sneijder, Sulley Muntari, Rene Krhin, MacDonald Mariga, Esteban Cambiasso – Samuel Eto’o, Diego Milito, Goran Pandev