Før kampen: Cagliari–Inter

Premieren mot Lecce gav Inter 3 enkle poeng og en god dose optimisme inn i den nye sesongen. Nå står en mye større utfordring for tur, med bortekamp på Sardinia og et revansjesugent Cagliari.

Rolando Maran tok fatt på sin andre sesong i trenerstolen på Sardegna Arena med et skuffende hjemmetap mot Brescia sist helg. Både det resultatet og en sulten Radja Nainggolan mot gamle lagkamerater borger for et tøft oppgjør søndag kveld. Inter på sin side koste seg til 4–0 mot Lecce i første seriekamp, og fikk all den godfølelsen de ønsket seg med videre i sesongen.

Det er likevel noe malurt i begeret for Nerazzurri, med en helt spesiell utvikling i Icardi-saken denne uken. Agentkone Wanda Nara har gått til åpen krig mot Inter, i form av et søksmål mot klubben. Der hevder Icardi-leiren at spilleren har blitt urettmessig eksludert etter at han mistet kapteinsbindet i februar. Søksmålet blir sett som en ny taktisk manøver fra Icardi-leiren for å få gjennom sin vilje i en etter hvert giftig konflikt med Piero Ausilio og den sportslige ledelsen. Hvordan dette påvirker laget for øvrig er heller usikkert, men utifra svarene vi fikk i Lecce-kampen ser det harmonisk ut på innsiden.

Sanchez rett inn i troppen

Landslagspausen er neste punkt på programmet etter denne kampen, og det er ekstra viktig å sikre seg to gode resultater inn mot spilleoppholdet i Serie A. Med et Juventus som har sikret seg full pott så langt, er farten satt for det som blåsvarte fans håper kan bli en Scudetto-jagende sesong. Antonio Conte var selvsagt fornøyd etter kamp 1, men ville understreke fokus på forbedringer i lørdagens pressekonferanse:

«Entusiasmen må håndteres på riktig måte, vi må være seriøse i vårt arbeid, og vise frem offervilje og lidenskap. Det er mange ting vi trenger å jobbe med og utvikle videre.»

Treneren tok seg også tid til noen ord om nykommeren Alexis Sanchez:

«Han er virkelig en god angriper, både når det gjelder mål og å sette opp andre. Han blir en viktig spiller, og jeg er sikker på at han integreres godt i laget. Statistikkene hans snakker for seg selv, han er veldig entusiastisk og ønsker å gjøre det godt i Inter.»

Selv om Sanchez ikke har hatt en enkel tid i Manchester United, er det håp fra Inters side om at han skal få liv igjen i karrieren i Italia. Risikoen fra klubbens side er liten, ettersom man låner spilleren og bare betaler deler av den kraftige lønnen han har hatt i Manchester United. Han er i troppen til kampen mot Cagliari, men det er ikke forventet at han nødvendigvis får spilletid så kort tid inn i Inter-karrieren.

Sannsynlige lagoppstillinger

Inter har ingen store mangler i sin lagoppstilling, men nykommer Diego Godin blir antagelig holdt ute grunnet lite kamptrening og en skade som har fulgt ham gjennom sommeren.

Cagliari har et par betydelige fravær i målvakt Alessio Cragno og spiss Leonardo Pavoletti. Alberto Cerri eller Kwang-Song er forventet å erstatte viktige Pavoletti, mens nyinnlånte Robin Olsen tar plass mellom stengene.

Kveldens kamp blir sendt på Strive som vanlig, i tillegg til TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo

Bilder: inter.it og faksimile fra Gazzetta dello Sport