Før kampen: Bayern München–Inter

Trening på Allianz Arena

Ajax gjorde det i 1996, og i kveld må Nerazzurri skape historie for å gå videre i Champions League. Med 3–0 borte mot Panathinaikos ble nemlig nederlenderne det eneste laget i CL-historien som først har tapt hjemmekampen i en dobbelkamp i sluttspillet, men likevel tatt seg videre. Leonardo sine gutter har ikke for vane å gå målløse av banen, så det blir fort et spørsmål om å holde tett bakover på Allianz Arena.

Avtroppende Bayern-trener Louis van Gaal har ennå ikke tapt hjemme mot et italiensk lag i München, han står med to seire og en uavgjort på tre kamper. Og med 6-0 over relativt sterke Hamburg i helgen viste Bayern München at man ikke har tenkt å legge seg ned for å dø selv om treneren sitter på lånt tid og kampen om gullet er kjørt. Nøkkelspilleren Arjen Robben dundret inn tre av målene for et Bayern som har slitt hele sesongen, og spesielt defensivt finnes det svakheter som Inter bør kunne utnytte.

Neppe kjedelig

Kampen mot Brescia fredag var Inters første uavgjorte oppgjør etter at Leonardo tok over i julen, sett bort fra straffesparkseieren mot Napoli i cupen. Napoli, Juventus og Bayern er også de eneste som har holdt Inter fra å score, og Leos elleve har unektelig sett mer sprudlende ut enn under Rafael Benitez før jul.

Spådommen må bli at det handler om å holde giftige Robben og Ribery unna målet til Julio Cesar, og sette opp vår egen talisman Samuel Eto’o mot et utrygt Bayern-forsvar. Alt som trengs er ett mål mer enn tyskerne! Wesley Sneijder var den utvalgte mannen fra troppen på gårsdagens pressekonferanse, og fyrte gjerne opp tilhengerne som håper på en eventyrlig snuoperasjon:

For å vinne må vi score, men det er en 180-minutters kamp. Vi tapte de første 90, men er fullt i stand til å vinne i morgen. Dette er kremen av Champions League, en av kampene som får håret i nakken til å reise seg. Vi er fokuserte og overbeviste om at det lar seg gjøre.

Leonardo har kalt inn hele gjengen til kamp, selv Giampaolo Pazzini får seg en kort flytur oppover i det som må ses på som ren lagbygging da Pazzini ikke er spilleberettiget i Champions League.

Inters tropp

Målvakter: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

Forsvar: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 15 Andrea Ranocchia, 23 Marco Materazzi, 26 Cristian Chivu, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 5 Dejan Stankovic, 8 Thiago Motta, 10 Wesley Sneijder, 14 Houssine Kharja, 17 MacDonald Mariga, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 29 Philippe Coutinho

Angrep: 7 Giampaolo Pazzini (ikke spilleberettiget), 9 Samuel Eto’o, 22 Diego Milito, 27 Goran Pandev, 54 Simone Dell’Agnello