Før kampen: Barcelona–Inter

Inter skaffet seg et bedre utgangspunkt enn noen kunne forvente fra Giuseppe Meazza, og med 3-1 derfra, har de store muligheter for avansement. I den kampen åpnet det forferdelig for Inter, da Pedro scoret allerede etter drøye 20 minutter. Laget viste derimot klasse ved ikke bare å komme tilbake, men å vinne kamepn relativt overlegent. Inter satte virkelig fart på kontringene, og Sneijder, Maicon og Milito noterte seg for målene hos de blåsvarte. Kontringene kan være Inters svar på tiltale i denne kampen også, i og med at det stjernespekkede Barcelona-laget må angripe. Inter har vist god form i det siste, senest ved å slå Atalanta 3-1, mens Barcelona ikke er helt på høyde med Inter når det gjelder form. De slo bunnlaget, Xerez, enkelt 3-1 i helgen, men før viste de svakhetstegn både mot Inter og i derbyet mot Espanyol, der de kun klarte 0-0. Inter kommer dermed til dette oppgjøret med stor selvtillit, mens laget fra Katalonia er nok mer i det usikre hjørnet. Kampens dommer er belgiske Franck De Bleeckere, som tidligere har dømt 33 Champions League-kamper i sin karriere.

Mourinho har tatt ut så godt som alle spillerne i troppen med på turen til Barcelona. Til og med Stankovic, som er suspendert på grunn av gule kort, er med. En spiller som også overraskende er tatt med i troppen, er det omdiskuterte stortalentet Mario Balotelli. Unggutten dummer seg ut gang på gang, senest i forrige kamp mot Barcelona. Selv om han skrev et brev der han unnskyldte seg, lot ikke Moratti gutten spille i helgen. Det ser dog ut som han kan bli en joker nå mot Barcelona. Inter har ingen andre skader, med unntak av en usikker Sneijder, noe som er intet mindre enn utrolig så sent i sesongen. Milano-laget får heldigvis fly i og med at askelaget er borte, i motsetning til Barca, som måtte ta buss i forrige uke. Når det gjelder laget, så er det store spørsmålet om hvilken formasjon Mourinho kommer til å bruke. Ønsker han å forsvare ledelsen med tre sentrale midtbanespillere, eller kjører han på med 4-2-3-1, og jager et tidlig mål? Man kan aldri vite med «The Special One». Mourinho og Inter har for øvrig prestert helt utrolig bra denne sesongen, og «The Treble» er innen rekkevidde.

Inter må nok prioritere noen defensive oppgaver ekstra høyt i denne kampen. Å få Messi ut av kampen kan være det aller viktigste, skal vi unngå for mange baklengs. Sannsynligvis vil landsmannen Zanetti passe på trollmannen også denne kampen, noe han gjorde utmerket på Meazza. En annen sak som må stå høyt over prioriteringer, må være presset på den ballsikre midtbanen til Barcelona. Her må Milano-laget bevege føttene kjapt, og alltid presse Xavi og gjengen, slik at de aldri får tid til å trylle seg gjennom. Inters kontringer kan også være nøkkelen til suksess, som den var i forrige uke. Her er Sneijder, som er pokker nødt til å bli klar til denne kampen, nøkkelmannen som virkelig vet hvordan man setter fart med ballen.

En ting er sikkert; med utgangspunktet fra Guiseppe Meazza er vi sikret en meget underholdende kamp. For Barcelona må fram å angripe, og sannsynligvis spanjolene til å kjøre et stormløp helt fra starten av. Står Inter av dette stormløpet i den første delen av kampen, kan mye være gjort. Katalonierne mangler fortsatt Andres Iniesta, som er ute med skade resten av sesongen. Laget er likevel formidable offensivt, med spillere som Messi, Zlatan, Pedro, Henry og Xavi. Defensivt skrangler det mer, og til denne kampen er i tillegg Puyol ute med suspensjon. Chygrynsky er også ute, og Abidal er usikker. Dermed er Barcelona tydelig svekket defensivt, og det har vært så ille at et par forsvarsspiller fra juniorstallen har trent med A-laget denne uken.

Statistikken sier at Barcelona ikke har sluppet inn mål på to kamper mot Italienske lag på Camp Nou, mens Inter ikke har scoret i tre kamper på rad i Spania. Inter slo derimot en rekord forrige uke, med seks strake seiere i Champions League, og vi håper selvfølgelig at det er denne statistikken som ikke blir brutt på Camp Nou, onsdags kveld.

Inters tropp: Francesco Toldo, Julio Cesar, Paolo Orlandoni, Vid Belec – Ivan Cordoba, Javier Zanetti, Lucio, Maicon, Marco Materazzi, Walter Samuel, Cristian Chivu, Davide Santon – Dejan Stankovic, Ricardo Quaresma, Thiago Motta, Wesley Sneijder, Sulley Muntari, Rene Krhin, Mariga, Esteban Cambiasso – Samuel Eto’o, Diego Milito, Goran Pandev, Mario Balotelli, Marko Arnautovic

Bilde: Inter.it