Før kampen: AC Milan–Inter

Duomo di Milano

Etter at den portugisiske legenden hadde et jerngrep om derby-kampene, var det forrige sesong bare sure nederlag å hente mot AC Milan. 2011/12 startet også med tap for Milan i Supercoppa Italiana i Beijing. Claudio Ranieris Inter har nå satt opp farten for alvor, og har fem strake seire. En eventuell seier vil gi bare fem poeng opp til byrivalen, og med en sesong som lå i ruiner for to måneder siden, kan laget plutselig konkurrere i samtlige turneringer igjen.

Et mantra i første halvdel har vært skader på viktige spillere, og gjerne også mindre viktige spillere i samme slengen. En mystisk andel muskelskader har etter hvert blitt lavere, og troppen til Milan-kampen er endelig fulltallig. Julio Cesar og Dejan Stankovic fikk begge reaksjoner etter lørdagens trening, og statusen deres er foreløpig usikker. Den skadefrie troppen gir uansett Ranieri et nytt og betydelig problem, hvordan skal Wesley Sneijder integreres i laget?

I trequartistaens fravær har Inter prøvd ulike varianter som i større grad inkluderer Ricky Álvarez og kantspillerne for å skape sjanser fra sidene. Med Diego Milito tilbake i form kan det gå mot både 4-4-2, 4-4-1-1 og 4-2-3-1 søndag kveld, avhengig av hvorvidt Sneijder skal inn som offensiv midtbane og sjanseskaper. En alternativ variant plasserer formspilleren Ricky Álvarez og Javier Zanetti på hver sin kant, og sammen med Maicon og Nagatomo kan disse skape muligheter for Pazzini og Milito. Uansett vil det sitte betydelige offensive ressurser på benken mot serielederen.

En formidabel motstander

Større problemer er det i den rødsvarte leiren, der Mathieu Flamini, Mario Yepes, Antonio Cassano og nå senest også Alberto Aquiliani og Gennaro Gattuso er uaktuelle til kampen. Ignazio Abate var ute sist mot Atalanta i likhet med Clarence Seedorf, men begge er nå tilbake og aktuelle for en førsteellever.

Djevlene er også i strålende form, og vi må helt tilbake til begynnelsen av oktober for å finne siste ligatap, mot et visst lag fra Torino. Etter dette har det blitt et tap mot Barcelona i Champions League, men ellers har det vært en ganske prikkfri høst for Allegris elever. Sist uke reiste de fra Bergamo med tre sterke poeng, dog ikke uten kontroverser. Atalanta sitt første hjemmetap denne sesongen kom delvis som en konsekvens av Milans sjette tildelte straffespark, et dårlig tegn med tanke på Inters seks straffespark imot (flest i Serie A).

Som kjent har det vært all verdens spekulasjoner om både Carlos Tevez og Alexandre Pato denne uken, men så langt har det endt med at begge blir der de er. Pato blir dog neppe å finne på banen fra start mot Inter, da Robinho så langt har vist seg som en mer effektiv partner for det soleklare førstevalget Zlatan Ibrahimovic. Med Kevin-Prince Boateng bak seg har Milan et fryktinngytende angrep som så langt har ført laget til topps på tabellen med klart flest scorede mål i Serie A.

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

Forsvar: 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 37 Davide Faraoni, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 5 Dejan Stankovic, 8 Thiago Motta, 10 Wesley Sneijder, 11 Ricardo Alvarez, 18 Andrea Poli, 19 Esteban Cambiasso, 29 Philippe Coutinho

Angrep: 7 Giampaolo Pazzini, 9 Diego Forlan, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate, 30 Luc Castaignos

Sannsynlig lagoppstilling

Det er godt mulig at Ranieri stiller med samme førsteellever som sist uke, og holder Wesley Sneijder på benken fra start, i så fall kan vi se denne oppstillingen søndag:

Julio Cesar
Maicon – Lucio – Samuel – Nagatomo
Zanetti – Motta – Cambiasso – Álvarez
Pazzini – Milito

Ta også en titt på acmilan.no sin forhåndsomtale, og gjør deg klar til Derby della Madonnina! I etterkant av kampen kommer det også en taktisk analyse fra den utmerkede bloggen fotballanalyse.com, så følg med der for et faglig perspektiv på det hele. Kampen sendes på Canal 9, Canal+ Sport 3 og Sport Extra HD søndag fra kl. 20.40.