Før Derby della Madonnina

Alvaro Pereira og Fredy Guarin

Det er enkelte kamper som definerer en sesong, som kan snu trender og viske ut dårlige minner. Kveldens Milano-derby har stor betydning rent poengmessig, men enda større symbolverdi. Milan kommer rett fra en revitaliserende forestilling mot selveste Barcelona, og har Mario Balotelli som joker. Med sitt purunge mannskap har de virkelig satt fyr på sesongen de siste månedene, men det var også strengt nødvendig etter en svak seriestart.

Like ungt og formsterkt er ikke Inter sitt lag, men mange av de mest toneangivende spillerne er også blant de yngste. La Gazzetta dello Sport kaller kampen «Un Derby da Ragazzi», en kamp for unge menn, og fokuserer på Kovacic (18) og Juan Jesus (21) i blåsvart, og Balotelli (22) og Stephan El Shaarawy (20) i rødsvart. Ingen av disse ser ut til å vite hva nervøsitet betyr, og kan fint gjøre det samme i kokende derbyomgivelser som på Milanello eller La Pinetina. Både Kovacic og Niang (18) kan faktisk sette rekord som yngste målscorere om de skulle finne nettet i kveld.

Skader og taktiske disposisjoner

Etter bortekampen i Torino har det meste gått litt på tverke for Inter, og prosjekt Stramaccioni har såvisst fått sin dose med kritikk. Han ser likevel ut til å ha presidentens tillit enn så lenge, selv om et eventuelt derbytap ville være en stygg ripe i lakken. På lørdagens pressekonferanse imøtekom den unge sjefen noe av kritikken:

Jeg synes det er et element av sannhet i all kritikken. Denne sesongen har vi blitt vant til å spille i et visst system, så har noe skjedd som forstyrret dette. Når en klubb starter helt på null fra begynnelsen av sesongen, så finner du selvsagt et system som du tror vil gi resultater. Men når du mister viktige spillere blir du så tvunget til å tenke nytt fra en taktisk synsvinkel.

Og grunnet den uoversiktelige skadesituasjonen har det drøyd lenge med å få offentliggjort en kamptropp, mens å gjette førsteelleveren er vanskeligere enn det pleier selv med Stramaccionis sedvanlige manøvre.

Andrea Stramaccioni

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Handanovic, 27 Belec, 30 Carrizo

Forsvar: 7 Schelotto, 23 Ranocchia, 26 Chivu, 38 Pasa, 33 Mbaye, 40 Juan Jesus, 42 Jonathan, 55 Nagatomo

Midtbane: 4 Zanetti, 5 Stankovic, 10 Kovacic, 11 Alvarez, 14 Guarin, 17 Kuzmanovic, 19 Cambiasso, 21 Gargano, 24 Benassi

Angrep: 8 Palacio, 18 Rocchi, 47 Colombi, 99 Cassano

Andrea Ranocchia er ihvertfall inne i troppen, og vil nok testes frem mot kampstart. Det er indikert fra Inter-hold at han muligens spiller tross litt smerter, da det er en såpass viktig kamp som prioriteres høyere enn påfølgende oppgjør.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Nagatomo – Juan Jesus – Chivu – Zanetti
Gargano – Kuzmanovic – Kovacic
Guarin
Palacio – Cassano

Inter er hardt rammet av skader, med derbysjefen Diego Milito som kanskje det største savnet. I tillegg er Castellazzi og Mudingayi ferdige for sesongen, mens Obi, Samuel og Silvestre er ute med mer kortvarige skader. For å toppe det hele ble Andrea Ranocchia kneskadet i kampen mot Cluj, og er svært tvilsom til derbyspill. Cristian Chivu tar sannsynligvis hans plass, men er heller ikke helt i slag. Esteban Cambiasso er også et fungerende midtstopperalternativ.

Som vanlig er det komposisjonen av midtbanen som volder Andrea Stramaccioni mest hodebry. 18 år gamle Mateo Kovacic har vist mer enn nok i sine første kamper til å forsvare en startplass, men et Milano-derby er virkelig noe annet enn en søndag ettermiddag i Siena. Det stilles også spørsmål ved Cassanos fysiske form, da han spilte 90 minutter mot Cluj torsdag. Ricky Alvarez har også våknet til live, og kan gi den lille dosen kreativitet som Inter ofte trenger for å skape det helt store.

Abbiati
Abate – Mexes – Yepes – De Sciglio
Montolivo – Muntari – Boateng
Niang – Balotelli – El Shaarawy

I siste liten har det kommet inn en skade på Kevin Constant, og det betyr godt nytt til Inter-tilhengerne: Abate er på banen! Han er Inters lykkespiller i derbyene, og har mang en gang servert Diego Milito gode muligheter, la oss håpe det fungerer også mot andre spisser. Også verdt å notere seg er Balotellis retur til spissplassen som en annen tidligere Inter-spiller trakterte mot Barcelona. Giampaolo Pazzinis vikariat var vellykket mot katalanerne, men selvsagt er vinterens storkjøp tilbake i førsteelleveren når han er disponibel.

Kampen sparkes i gang klokken 20.45 søndag kveld, og vises på Canal9 og csports.no.

Bilder: inter.it