Flere overganger klare

Andrea Poli

Midtbanetalentet som tilhører Serie B-klubben i Liguria har ankommet Milano, og skal det neste året spille sin fotball på fotballens La Scala. Som en stadig økende andel av overgangene i dagens marked er denne strukturert som en låneavtale med kjøpsklausul, sommeren 2012 kan Inter kjøpe spilleren permanent, da med en kontrakt frem til 2016. Unggutten har allerede begynt å trykke på de rette knappene hos Interisti:

Jeg har kommet til en virkelig stor klubb og det er en ære for meg, jeg vil gjøre alt jeg kan for å gjøre meg fortjent til Inter-trøyen. […] Zanetti er en rollemodell for alle. Han er en stor utøver og en fantastisk spiller.

Viviano mot Kucka

Som kjent har Genoa vært interesserte i Emiliano Viviano etter hans noe overraskende overgang til Inter i sommer. En uheldig skade satte dessverre videre utvikling på vent for den lovende målvakten, men tirsdag kom meldingen om at eierskapet har skiftet hender. Den slovakiske midtbanespilleren Juraj Kucka har vært i Inters søkelys denne sommeren, og blir den andre brikken i dette lille overgangstrekket. Spillerne blir værende i sine respektive klubber i det minste frem til januar, men skal bytte eiere nå i dag. Kucka har skrevet kontrakt med Inter frem til 2016.

Med Poli, Kucka og Forlán inn før overgangsfristen går ut har allerede Marco Branca hatt en travel mercato, men det utelukker ikke flere kjøp eller salg før fristen. Italienske klubber kan kjøpe frem til klokken 19 onsdag kveld, og selge frem til kjøperens egen overgangsfrist (midnatt for engelske klubber).