Fest? Jeg foretrekker supermarkedet

Andrea Ranocchia

Il Muro ble langtidsskadet etter en alvorlig kneskade. Da måtte ungtalentet Andrea Ranocchia steppe inn, og han har vist at han kommer til å bli viktig for Inters fortsettelse uten stopperkjempen Walter Samuel. «Mitt idol var Ronaldo, nå er det Nesta. Jeg hadde gjerne tatt Krasic fra Juventus. Men Inter vil vinne uansett.» Dette er noen av temaene han kommer inn på i intervjuet. Men det er slett ikke alt.

Hvorfor er du ikke like ulydig som andre unge fotballspillere?
Jeg er en normal person, spesielt i fotballens verden. Men der er mange spillere som er like stille som meg.
Det har vært en utrolig måned. Du har skrevet under for Inter, du har fått startplass for landslaget og motatt mange komplimenter fra andre. Har du en hard tid foran deg?
Jeg er glad. Karrieren min går i den riktige retningen og det betyr at jeg gjør det bra. Men der var mange risikoer, da jeg var 18 år og gjorde min første opptreden i Serie A. Som 22-åring har jeg opplevd det meste: skader, benken, tribunen og tapene. Resten er blitt gjort av miljøet jeg vokste opp i. Mine foreldre hadde mye med det å gjøre. Jeg har alltid snakket ærlig og holdt meg unna problemer, som ellers ville ha holdt meg tilbake.
Hva med å gå fester på byen?
Som ung mann var jeg mindre kravfull. Nå liker jeg best å gå på supermarkedet. Å gå meg vill i hyllene. Jeg elsker å lage mat, spesielt fisk.
Hvem var avgjørende for karrieren din?
Mange og ingen. På den måten at bare en person ikke kunne ha endret karrieren min.
Hvem var ditt idol som tenåring?
Det var Ronaldo fram til 2004, da jeg ble omgjort til forsvar fra offensiv midtbane. Siden da har det vært Nesta. Jeg er en stor fan av Perugia. Det var gode tider med Gaucci, Miccoli og Materazzi.
Hva er dine tanker om Derby d’Italia?
Som andre store kamper, slike med Milan og Roma.
I garderoben til Bianconeri er dette «The Game».
For alle andre lag er det alltid «The Game» mot oss. Det viktige er at vi møter og spiller mot dem.
Hvordan opplevde du Calciopoli?
Jeg var 18 år og fikk min første sjanse i skikkelig fotball, og jeg var kalt opp fra Primavera. Calciopoli er en dårlig ting, som skader fotballen og som har påvirket forskjellige ligaer.
Hvor mange ganger har du møtt Juventus?
For meg har det ikke vært så veldig bra mot Juventus. Jeg mistet to kamper med Bari på grunn av skade og suspensjon. Med Genoa scoret jeg to mål og ble byttet ut etter 45 minutter. Men med Arezzo i Serie B, kom vi tilbake etter å ha ligget under med to mål.
Du snakker på «Inter-måten», men hvem ville du tatt fra Juventus?
Krasic. Han er imponerende offensiv. Men vi har Zanetti, og derfor er vi rolige.
Du er den høyeste spilleren i Serie A, men du har bare fire mål i karrieren din?
Uflaks og mangel på overbevisning. Jeg tror det er snakk om å forbedre timingen.
Høyden din hjelper deg ikke å markere motstandere som er små og raske?
Det er vanskelig. Miccoli og Lavezzi er de verste motstanderne jeg noensinne har spilt mot. Milito var også et helvete. Jeg prøver å fokusere på å posisjonere meg og forutse ting, men uten hjelp av mine lagkamerater, vil det være vanskelig.
Så for deg er det lettere å markere Toni, enn Del Piero?
Ja. Og nå innrømte jeg akkurat at jeg skal markere Toni…
Det har kommet litt for mange mål feil vei.
Ja, og vi arbeider med det. Men filosofien vår er å score ett mål mer enn motstanderen.
Er det dere som kan ta Scudettoen fra Milan, basert på tabellen?
Jeg sendte en sms til min venn Dainello, fordi Genoa stoppet Milan. Men å ta en kamp om gangen er ikke det eneste mottoet til Leonardo.
Hvordan er Leonardo?
Jeg har aldri sett Leo sint. Det er en god ting. Han er smart og er god til å uttrykke seg.
Vi glemte å spørre: Hvordan ender Juventus-Inter?
Inter vinner.
Hvem scorer?
Bortsett fra Toni, blir det to til oss. Men hvem scorer er ikke viktig, bare at vi scorer et mål mer enn dem.

Andre nyheter:

  • Krasic sier at Juventus ikke frykter Inter
  • Buffon sier at Juventus kan slå Inter, og få Champions League-plass

Kilder: Gazzetta dello sport, goal.com
Bilde: Jacobo Raule, zimbio.com