Femstjerners Inter

Esteban Cambiasso i feiring

Inter scorer fem mål mot Roma, og har nå bare fem poeng opp til toppen. Det var en vakker kamp, den skapende Eto’o hadde to mål og en målgivende. Inter er nå alene på tredje plass og har én kamp til gode. Giallorossi kjempet helt til slutt med bare 10 mann.

Magiske Inter

Her er hva Leonardo har gjort: fem mål mot Roma og nå er Inter bare fem poeng bak lederne Milan, som kan bli til bare to etter en kamp i Firenze. Men budskapet til Inter er mer enn bare disse tallene. Forestillingen i går vitnet om muligheten for et comeback i serien. Inter har demonstrert hva Sneijder er kapabel til å gjøre, funnet tilbake til Julio Cesars pålitelighet, forsikret at målene til Eto’o fortsatt kommer, vist at med Pazzini har vi råd til å sette Milito på benken. I går var også dagen da Milan atter en gang lot oss ta innpå litt. Roma, med talentet til Vucinic og kraften til Borriello, ble holdt tilbake bare på grunn av de ikke var gode nok. Ranieri kan ikke ha en Milito på benken, og kampen mot Napoli er neste sjanse for en ny start. Inter spiller mot et blekt Juve-lag, og om en uke vil vi vite mer.

De to formasjonene handlet om den offensive trioen på topp. Med Leonardo hadde Sneijder frihet til å bevege seg over alt, Eto’o var på venstrekanten og Pazzini gikk dypt. Menez, Vucinic og Borriello prøvde mer på å få ballen og drible seg forbi forsvaret til Inter. Den offensive trioen til Inter presenterte seg med flotte bevegelser og initiativ, mens Romas trio ventet på å få ballen levert og så begynne å produsere sjanser. To forskjellig måter å angripe på, men like effektive. Vi var vitne til en spektakulær kamp, på grunn av spillerne som alltid kan angripe et forsvar. Og ikke bare hadde Inter den beste trioen, de hadde også den riktige Julio. Det er ingen tvil om denne faktor som var med på å avgjøre kampen: de to som skal forhindre mål. Etter 16 minutter hadde Julio Cesar en trippelredning mot Menez og Borriello, mens Julio Sergio feilet i å redde skuddet fra den ustoppelige Eto’o.

Nederlenderen

Balansen i regnskapet ble ødelagt av Sneijder etter bare tre minutter, etter han fikk en pasning fra Maicon og sendte ballen i krysset. Teknisk dyktighet er ikke den eneste evnen Inter atter en gang har funnet i nederlenderen, men også hans evne til å knytte laget sammen. Sneijder er ikke bare en som ofte legger opp til mål, men som også scorer mål. Ranieri prøvde alt for å begrense Sneijders effekt på kampen med bruken av Perrotta (foretrukket foran Taddei) og De Rossi. Roma måtte også forholde seg til Motta, som Leo satte opp foran forsvaret, slik at Inter kunne dra fordel av hans store fart. Men Motta er ikke god nok dekning for Cambiasso og han kan gjøre kostbare feil. Det var i hans område at Roma fikk et mål etter en cross fra Cassetti til Simplicio.

Vendepunktet i kampen kom 18 minutter ut i 2. omgang, da Sneijder fant Pazzini foran mål. Burdisso måtte ofre seg: rødt kort og straffe. Roma var ikke bare terrorisert på vingene, de var heller ikke særlig effektive. De virket ikke til å ha evnen til å komme med motsvar på Nerazzurri. Roma risikerte enda en Manchester-episode, men de møtte et mer avslappet Inter. Cambiasso avgjorde endelig kampen for godt med 5–3, noe som opprettholder tradisjonen mellom disse to lagene: 94 mål på 27 kamper. Takk alle sammen, for denne spektakulære kampen. For en fantastisk kamp!

Kilde: Gazzetta dello Sport
Bilde: inter.it