Felt av brutal effektivitet

Ser man på kampens statistikker er det lite som skiller de to lagene. Ser man på kampens resultat er det en hel del som skiller de to lagene. Det var nemlig den brutale effektiviteten til Roma som ble utslagsgivende i går kveld. Hovedstadslaget har vunnet alt som er å vinne i år, og tingene fortsetter å gå deres vei. Rudi Garcia har gjort Tottis disipler om til et potensielt mesterlag.

Til kampen valgte Mazzarri å erstatte Campagnaro og Jonathan med henholdsvis Rolando og Pereira. Ringreven valgte også å benke Kovacic til fordel for Guarin, Cambiasso og Taïder, mens Ricky og Palacio dannet det sedvanlige spissparet. Med andre ord hadde ikke laget noen drastiske eller uventede endringer fra tidligere kamper, der man hadde vært et vanskelig å score mot. Men gir man Totti godt med rom fra 18 meter, da kan man vente seg mål. I går var intet unntak. Gladiatoren fra Roma fikk ballen i føttene i etterkant av en kronglete Ranocchia-klarering, og hamret ballen utagbart bak Handanovic.

Ricky Alvarez

Selv med et nokså tidlig mål i mot var Inter hyppe på å slå tilbake. Det beste forsøket var Guarins langskudd – et skudd så hardt at De Sanctis, Romas keeper, fortalte at han ikke engang klarte å se ballen før den havnet i stanga. Men uttellingen kom ikke. Det var heller Giallorossi som skulle få betalt. En overivrig Pereira gikk etter en rask Gervinho. Da kan det ikke ende med annet enn straffespark – selv om det senere viste seg å være utenfor straffefeltet og en dommertabbe. Straffe ble det uansett, og Totti tok det. Og når Totti tar det, da blir det mål.

En noe ufortjent 2–0-ledelse til gjestene, og Inter virket rystet. Mazzarri sendte flere menn opp, og da åpnet det seg rom bakover. Garcias gutter var nådeløse, og kontret like gjerne inn det tredje målet for dagen før pause.

Stangende andreomgang

Mazzarri valgte å gjøre endringer etter de første 45 minuttene, og ut gikk Pereira. Inn kom Icardi, som nylig ble tatt ut på det argentinske landslaget. Noen minutter senere ble også Taïder erstatt av Kovacic. Men selv med to offensive bytter ble man stående å stange mot et knallsterkt Roma-forsvar.

Mauro Icardi

Mazzarri valgte å svare de resultatløse forsøkene med å sette innpå Milito. Men noe mer nevneverdig skulle ikke skje av den grunn. Gjestene var, forståelig nok, tilfreds med sine tre mål, og var ikke ute etter å gamble vekk noe som helst. Det mest interessante var Balzarettis røde kort, men det hadde ingenting å si siden Ricky Alvarez noen få minutter senere ble skadet med ingen bytter tilgjengelig. Kampen ble blåst av med 10 mot 10 på banen og 0–3 på resultattavlen.

Nå venter det en landslagspause, før man starter opp igjen 20. oktober borte mot Torino.