Ett steg nærmere Europa

Andrea Stramaccioni

Selv om de hvite sjøhestene ikke hadde noe å spille for, nektet de å gi noe ved dørene mot Stramaccionis Inter. En hederlig innsats var det, og heldigvis ingen farse ved sesongslutt som slike kamper står i fare for å bli. En rekke sjanser ble presentert vår spiss Giampaolo Pazzini i første omgang, men han virket ute av form og usedvanlig lite treffsikker. Evighetsmaskinen Francesco Antonioli sto også i veien for alt som kom hans vei, og da Lucio brente en avslutning rett i ansiktet hans var det nok en lettelse at Romeo blåste for pause like etter. Førsteomgangen var fullstendig Inter-dominert, men endte målløs likefullt.

Og for at Inter skal vinne under sin nye trener, må motstanderen helst score det første målet. Så også denne ettermiddagen, da Ceccarelli lurte et skudd bak reservemålvakt Castellazzi hadde de fleste vanskelig for å tro at det var kampens siste scoring. Bare to minutter senere beviste Joel Obi at han også kunne score mål, selv om Von Bergens fot hjalp til å sette Antonioli ut av spill. Den nigerianske unggutten har virkelig blitt varm i Nerazzurri-trøya, og blir etter alle solemerker en viktig brikke i det nye, unge Inter. Der er det mer tvilsomt om Mauro Zarate har en plass, men da argentineren kom innpå for landsmannen Ricky Alvarez, brukte han bare fem minutter på å sette inn sesongens tredje mål. I en positivt overraskende målfeiring løp han gledesstrålende mot sidelinjen for å motta gratulasjoner både fra trener og spisskollega Diego Forlan.

Trenerjakt eller ei?

Glede er i det hele tatt et stikkord for det Inter vi har sett de siste kampene. Angrepene kommer hyppigere og med mye større entusiasme enn tidligere, flere av spillerne har hevet seg mange hakk og kommunikasjonen på banen og fra benken er energisk og positiv. Vel har ikke Andrea Stramaccioni tatt mer enn én stor skalp ennå, men at han har satt sitt preg på laget er det ingen tvil om. Før kampen droppet også president Moratti sterke hint om en mulig langtidskontrakt for 36 år gamle Stramaccioni:

Jeg liker å følge med på treneren vår, han har karakter og en sterk personlighet, og han er skarp. Jeg liker å holde øye med hva han gjør, og tror han kan få gode resultater som er viktig fremover. Jeg støtter idéen om å fortsette med ham, jeg tror det er det rette.

Det gjenstår å se om Moratti følger opp disse ordene, det er slett ikke alltid man kan stole på hans pressekommunikasjon. Allerede onsdag får vikartreneren en ny mulighet til å overbevise, da laget reiser til Parma for å overkomme laget i ingenmannsland. Da kan det virkelig bli hett i helgens derby…

Kampfakta

Inter 2-1 Cesena (Pause: 0-0)

Målscorere: Ceccarelli 57, Obi 59, Zarate 72

Inter: 12 Castellazzi; 13 Maicon, 6 Lucio, 23 Ranocchia, 55 Nagatomo; 14 Guarin, 19 Cambiasso; 20 Obi; 11 Alvarez (Zarate 66), 10 Sneijder (Poli 80); 7 Pazzini (Milito 60)

Cesena: 1 Antonioli; 77 Ceccarelli (Djokovic 85), 28 Benalouane, 25 Von Bergen, 2 Rodriguez, 16 Comotto (Martinho 65); 7 Santana, 5 Guana, 18 Parolo; 10 Mutu (Lolli 75), 9 Iaquinta

Dommer: Andrea Romeo

Bilde: inter.it