Eto'o sendte Chelsea ut

Generalprøven mot henholdsvis Catania og West Ham bekreftet dette. Chelsea imponerte med en sterk 4 – 1 seier over West Ham, mens Inter måtte tåle å bli slått at Catania. Ting så ikke veldig lyst ut etter at generalprøven var overstått. Denne kampen var også viktig med tanke på situasjonen i italiensk fotball. Mange mener nemlig at ligaen ligger nede for telling. En etter en har de italienske lagene måttet innse å bli slått ut av Champions League. Heldigvis skulle denne trenden snu i kveld. Det faktumet at serielederen fra England skulle møte serielederen fra Italia, gav kampen en ny dimensjon.

Inter startet kampen veldig bra og gikk offensivt til verks. Det var et helt annen «attityd» hos spillerne sammenlignet med det vi ble vitne til under kampen mot Catania. Inter gikk aggressivt ut og klarte å gjøre livet surt for London-laget. Chelsea fikk aldri til spillet de vanligvis pleier å få til på hjemmebane. Dette gav håp om avansement. Til tross for store sjanser, stod det 0 – 0 til pause.

At det var mye som stod på spill forklarer den ampere stemningen på Stamford Bridge. Chelsea prøvde flere ganger å etablere et trykk, men Inter gikk til angrep så fort de fikk sjansen. Andreomgang ble preget av at Inter angrep i bølge etter bølge. Det at Inter brukte mye tid ved enhver dødball, Chelsea-spillerne var frustrerte og klokken tikket unna – tydet på avansement for Inter. I det 78. minutt kom endelig den etterlengtede scoringen. Etter et vakkert gjennomspill fra Wesley Sneijder, banket Eto`o inn 1 – 0 målet. Han sendte ballen lavt i venstre hjørne etter å ha løpt fra Ivanovic. I dette øyeblikk måtte Chelsea ha to mål for å få ekstraomganger, og avansement for Inter virker mer realistisk enn noen gang.

Det hele toppet seg for Chelsea når Didier Drogba ble sendt ut av banen etter to gule kort. Situasjonen som førte til utvisning var at Drogba kom med en ettersleng etter å ha nærmest blitt løpt ned av Motta. Kampen var i realiteten over. Kun et mirakel måtte til dersom Chelsea skulle klare å snu dette. Det var derimot Inter som kom til den største sjansen i sluttminuttene. Etoo løpte gjennom forsvaret og fyrte av fra 13 meter. En mesterlig redning fra Chelseas tredjekeeper sørget for at sluttstillingen ble 1 – 0 til Inter.

Chelsea: Turnbull, Ivanovic, Alex, Terry, Zjirkov, Ballack, Mikel, Lampard, Anelka, Drogba, Malouda

Benk: Taylor, Carvalho, Joe Cole, Kalou, Sturridge, Belletti, Bruma

Inter: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti, Cambiasso, Sneijder, Motta, Pandev, Eto’o, Milito

Benk: Toldo, Cordoba, Stankovic, Quaresma, Mariga, Materazzi, Santon