Eto'o innrømmer konflikt med Rafa

Samuel Eto'o
Bilde: inter.it

Den kamerunske spissen var et viktig våpen for Inter i trippelsesongen under José Mourinho, men spilte til tider i en mye mer defensiv rolle enn vanlig. Bortekampen mot Barcelona i CL-semifinalen ble betegnende for dette, da Eto’o knapt var over midtstreken og lå meget dypt på sin kant. Dette samsvarte nok ikke med preferansene til Eto’o, noe han innrømmer ovenfor L’Équipe:

Benitez? Det stemmer at vi hadde en liten diskusjon da han kom. Jeg fortalte ham at jeg trengte å score flere mål, komme nærmere boksen og i en mer sentral posisjon på banen. Han fortalte meg at han skulle gjøre det han kunne for at det kunne skje. Jeg spiller fortsatt på flanken, men med mye mindre defensivt ansvar.

Dette rollebyttet synes å ha gitt resultater, og Eto’o har satt inn seks mål på like mange kamper så langt i sesongen 2010/11. Mannen som nylig rundet 100 landskamper for sitt Kamerun sa også at han vurderte å gi seg på landslaget under det skuffende VM-sluttspillet, men at han elsker landet for mye til å gjennomføre dette.

Med den noe kontroversielle avslutningen på Barcelona-karrieren har Eto’o fått et omdømme som vanskelig å jobbe sammen med, noe han benyttet anledningen til å avkrefte:

Jeg spilte og hadde suksess med Ronaldinho, Messi og mange andre store spillere. Hvis jeg ikke kunne jobbe sammen med store navn, hvorfor hjalp jeg da Thierry Henry med å gå til Barcelona? Alle mine tidligere trenere vil si at jeg er en veldig profesjonell spiller.

Samuel Eto’o er selvsagt med i Inter-troppen som i kveld møter Bari hjemme på Giuseppe Meazza klokken 20.45.

Kilde: skysports.com